Cele mai frumoase plaje sălbatice din România. Locul care e la o aruncătură de băț de București

0
Publicat:

În România mai există colțuri de natură unde te poți bucura de vacanță. Cine nu doreşte să se înghesuie pe un petec de nisip şi să se bronzeze pe un şezlong de plastic poate lua drumul unei plaje sălbatice, scrie www.wowbiz.

Tuzla FOTO Sînziana Ionescu
Tuzla FOTO Sînziana Ionescu

Plaja sălbatică Tuzla

La mijlocul distanţei dintre Constanţa şi Mangalia se ascunde un loc sălbatic – plaja Tuzla. Aici găseşti liniştea de care ai nevoie, soare şi o apă limpede. Zona nu este turistică, dar îţi oferă refugiul de vis: linişte absolută, nisip fin şi mare verde-albastră. Aveţi grijă, însă: marea este adâncă de cum pui piciorul în ea, iar în zonă nu există salvamari.

În plus, Tuzla ascunde și obiective turistice impresionante. Aici se află cel mai vechi far al litoralului românesc, construit în anul 1900.

Plaja sălbatică Corbu

Plaja sălbatică Corbu este la mare căutare, întrucât este o oază de liniște, iar peisajele te lasă fără cuvinte.

plaja de la corbu jpg jpeg

Natura este aproape neatinsă de oameni, iar plaja albă se combină cu unele zone de iarbă și cu marea de un albastru aprins, creând un cadru de poveste. Corbu le este recomandată pasionaților de viața marină, întrucât apele sunt pline de pești în culori vii. Totodată, aici vă puteți bucura de un loc de snorkeling cu vizibilitate mirifică.

Plaja sălbatică Șuncuiuș

Plaja sălbatică Șuncuiuș se află la doar 60 de kilometri de Oradea, la poalele munților Pădurea Craiului. Locația extraordinară se află mai exact în comuna Șuncuiuș, pe defileul Crișului Repede, la aproximativ o oră de condus de Oradea.

Peisajele de aici pot concura lejer cu cele din Thailanda, iar prețurile sunt accesibile oricărui buzunar. Aici găsești cazarea la un preț ce nu trece de 200 de lei. Pe lângă admiratul peisajului la plajă, te poți bucura și de alte activități, precum traseele montane în Munții Pădurea Craiului.

Plaja sălbatică Gostinu

Plaja sălbatică Gostinu se află la doar 70 de kilometri de București și este supranumită „marea fără valuri”. Aceasta se află în localitatea cu același nume, Gostinu, și are un nisip fin pe malul Dunării. Intrarea în apă este domoală, iar zona este adecvată și pentru pescarii amatori.

Plaja sălbatică Periboina

Plaja sălbatică Periboina este situată la intersecția dintre apele lacului Sinoe și Marea Neagră, la 30 de kilometri de Constanța, și este un loc foarte rar vizitat de turiști. Aici vă puteți relaxa și puteți admira frumusețile naturii în voie.

Drumul către Plaja Periboina vă poartă pe la Plaja Vadu și prin Rezervația Naturală a Biosferei Delta Dunării Grindu Chituc. Grindul Chituc, în lungime de peste 30 de kilometri, este locul ideal pentru aventură.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite