Uruguayanul Gimenez riscă o suspendare istorică, după ce a lovit un comisar FIFA la Cupa Mondială VIDEO

0
0

Campionatul Mondial din Qatar a fost până acum unul liniștit, atât pe teren, cât și în tribune. Un singur meci a încins spiritele: Ghana - Uruguay 0-2, în urma căruia naționala ”celeste” a fost eliminată încă din faza grupelor.  

Uruguay mai avea nevoie de un singur gol pentru a lua fața Poloniei în Optimile CM Qatar 2022. Însă acesta nu a venit, iar sud-americanii reclamă că nu au primit două penalty-uri clare din partea centralului german Daniel Siebert.

Unii dintre jucători au izbucnit în lacrimi, iar alții s-au năpustit asupra arbitrului. Cel mai vehement a fost Jose Maria Gimenez (25 de ani), fundașul central din naționala Uruguayului, care i-ar fi dat un cot unui membru al personalului FIFA. Fundașul central de 25 de ani s-a dus amenințător spre arbitrul Daniel Siebert și, conform TyC Sports, i-a strigat: „Acești nenorociți nu sunt decât o adunătură de hoți! Fii de curve ce sunteți”. Iar vedeta Edinson cavani nu s-a lăsat mai prejos: a răsturnat monitorul VAR, lovindu-l furios cu pumnul.

Gimenez și colegii săi l-au agresat pe arbitrul german. Foto Getty Images
Gimenez și colegii săi l-au agresat pe arbitrul german. Foto Getty Images

Camerele de luat vederi au surprins gestul golănesc făcut de jucătorul lui Atletico, care i-ar fi dat un cot în spate oficialului forului de la Geneva. Jose Giménez a fost cu greu calmat de colegii ce încercau să se abțină să reacționeze și ei violent. Iar probele video, coroborate cu raportul arbitrului german, îi pot aduce stoperul uruguayan o suspendare de până la 15 meciuri, pe lângă o amendă consistentă din partea FIFA, scrie express.co.uk. Suspendarea va fi activă atât pentru meciurile naționalei, cât și pentru cele de la echipa de club, Atletico Madrid.

Jose Maria Gimenez și-a vărsat frustrarea la finalul meciului cu Ghana. Foto Getty Images
Jose Maria Gimenez și-a vărsat frustrarea la finalul meciului cu Ghana. Foto Getty Images

Susțin că au fost furați în două rânduri

Nici Diego Godin, fosta vedetă a clubului madrilen, nu și-a putut stăpâni frustrarea: „Nu-mi place să vorbesc despre arbitraj, dar acum trebuie să clarificăm niște lucruri. Nu ne putem preface că n-am văzut că am fost furați de două penalty-uri, care erau cât se poate de clare, în faze pe care nici măcar nu s-a dus să le revadă la monitorul VAR. A fost o grupă extrem de echiibrată, dificilă și am ratat calificarea pentru un gol”.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite