Ultrașii au cerut „Afară cu ungurii din țară“: „Plecarea sașilor din Transilvania, asemănătoare pierderii civilizației Maya“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultrașii din gruparea „Uniți sub tricolor” au avut scandări xenofobe în timpul meciului Andorra - România. „Afară cu ungurii din țară“ „Ale, ale, ale, ale, să-ți dăm la (...) bozgore“ sunt doar câteva scandări care s-au auzit din tribune.

Victoria tricolorilor, umbrită de ultrași FOTO Mediafax
Victoria tricolorilor, umbrită de ultrași FOTO Mediafax

România a învins în deplasare reprezentativa Andorrei, cu scorul de 2-0. Numai că spectacolul de pe teren a fost surclasat de cel din tribune, unde ultrașii din gruparea „Uniți sub tricolor“ s-au bătut între ei în peluză și au avut scandări rasiste la adresa ungurilor. „Afară cu ungurii din țară“ „Ale, ale, ale, ale, să-ți dăm la (...) bozgore“ sunt doar câteva scandări care s-au auzit din tribune.

Mai multe persoane au fost reținute și scoase din sector. Ceilalți români veniți să susțină naționala și să se bucure de fotbal au taxat imediat conflictul, scandând: „Rușine să vă fie!”.

Nu este pentru prima dată când acești suporteri au arătat fața urâtă a fotbalului. Ei au provocat haos și la ultimul meci oficial al tricolorilor, pe 26 septembrie 2022, la victoria 4-1 cu Bosnia, când s-au luat la bătaie cu suporterii adverși.

Grupul este format din ultrași și e responsabil pentru mai multe amenzi primite de FRF din cauza comportamentului xenofob, al torțelor și al scandărilor grupării.

Comportamentul agresiv al ultrașilor putea atrage sancțiuni pentru echipa națională.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a luat poziție fermă față de gestul condamnabil al ultrașilor. „«Afară cu ungurii din țară» - nu mai bine fără voi? Unii care se consideră patrioți tocmai pun în pericol naționala de #fotbal a României.  Pentru că au scandat xenofob, au distrus și au lovit la un meci total inofensiv, pe care România l-a și câștigat de altfel. Doamne ferește ca ungurii să plece din țară. De ce? Pentru că, la fel ca la plecarea sașilor, țara asta ar avea de PIERDUT. Ar avea de pierdut oameni harnici, de pierdut cultură, de pierdut bogăție. Consider că plecarea sașilor din Transilvania, unii vânduți de Ceaușescu, alții fugiți înot peste Dunăre și cei mai mulți plecați în coloane migratoare după Revoluție, este asemănătoare pierderii civilizației Maya din America latină.  O mare civilizație nimicită și dispărută după aproape o mie de ani de prezență continuă. Asta vrem? Așa vrem să ne educăm copiii?“, se întreabă europarlamentarul pe pagina de Facebook.

Scenă din timpul meciului FOTO Mediafax
Scenă din timpul meciului FOTO Mediafax

Și Florin Răducioiu, la PrimaSport a luat atitudine și cere pedepsirea ultrașilor: „Trebuie luate măsuri foarte dure. Sunt niște derbedei! Nu au ce căuta pe stadioanele pe care joacă naționala! E inadmisibil! Sunt dezgustat! Să faci așa ceva pe teren străin... O rușine! Mai bine își spun «Divizați sub tricolor». Trebuie să se ia repede măsuri. Nu e posibil să asistăm la așa ceva! Trebuie să face tot posibil pentru a-i elimina de pe stadioane. Nu îmi vine să cred. Sunt incredibil de violenți. Trebuie pedepsiți!“

În meciul Andorra – România au marcat Man (35) și Alibec (50)

„Sunt trei puncte foarte importante pentru noi. Cu siguranţă puteam azi să marcăm mai mult şi să jucăm mai bine. Dar important este că am reuşit să câştigăm, să nu primim gol. A fost primul meci al preliminariilor, am avut ceva emoţii, însă cred că meritam să marcăm mai mult“, a spus Alibec la postul Antena 1.

„A fost un meci greu, ştiam că vom întâlni un adversar incomod. Terenul a fost un pic incomod, cel puţin pentru mine. Am început mai ezitant, dar pe parcurs... E o senzaţie frumoasă tot timpul când marchez pentru ţara mea. Vreau să îi mulţumesc lui Olimpiu pentru acea minge. Selecţionerul ne-a reproşat, ne-a spus că trebuia să profităm de omul în minus“, a spus Man la sfârșitul meciului.

România va juca următorul meci pe 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu selecţionata Belarus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite