Mister deslușit! De ce prinde Istvan Kovacs numai meciuri în care e rezervă la Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce zilele trecute spunea că nu știe de ce arbitrul Istvan Kovacs nu a prins nici un meci la Mondialul din Qatar în calitate de central, Ion Crăciunescu declară acum că a deslușit misterul delegărilor românului.

Istvan Kovacs e delegat numai în postura de rezervă la CM Qatar 2022. Foto EPA EFE
Istvan Kovacs e delegat numai în postura de rezervă la CM Qatar 2022. Foto EPA EFE

Conform fostului mare arbitru internațional, Kovacs va primi un meci la CM Qatar 2022 doar dacă un conducător de joc mai bine cotat se accidentează și că românul s-ar afla pe o așa numită listă de suport.

Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă și la meciul decisiv al grupei F de la Campionatul Mondial, cel dintre Croația și Belgia, programat joi, de la ora 17:00. „Centralul” din Carei a ajuns la 7 partide în această ipostază.

Am o informație despre Istvan Kovacs că el a venit la Campionatul Mondial ca arbitru suport, adică pe lista de rezerve. Așa s-a făcut acum, de asta a fost numai arbitru de rezervă, poate să arbitreze numai dacă se accidentează cineva.

Ce îl avantajează pe el e că pe lista suport sunt trecuți cei tineri, care sunt de perspectivă. I se va da un meci doar dacă se va accidenta cineva și va fi ales el de pe lista suport. E un mare succes pentru noi și pentru el, îl felicit că a ajuns acolo.

E la un Campionat Mondial, câștigă niște bani foarte frumoși și e bine pentru el, cum să nu fie. Sper să prindă un meci, dar cu cât se avansează mai mult în competiție e din ce în ce mai greu”, a spus Ion Crăciunescu la Digi Sport.

Pierluigi Collina e șeful arbitrilor la CM Qatar 2022. Captură TV
Pierluigi Collina e șeful arbitrilor la CM Qatar 2022. Captură TV

Pierluigi Collina, șeful comisiei care desemnează arbitrii la CM Qatar 2022, nu a detaliat această variantă când a explicat criteriile de evaluare și delegare, spunând: „La fel ca în cazul jucătorilor, evaluarea arbitrilor este o combinație între munca de la antrenament și performanțele lor de pe teren, în timpul meciurilor. Fiecare nominalizare va fi făcută cu mare grijă pentru a încerca să găsim de fiecare dată cele mai bune echipe de arbitri”.

Ce meciuri a primit Istvan Kovacs la CM Qatar 2022, toate ca rezervă:

Qatar - Ecuador, scor 0-2

Uruguay - Coreea de Sud, scor 0-0

Argentina - Mexic 2-0

Spania - Germania 1-1

Ecuador - Senegal 1-2

Arabia Saudită - Mexic, miercuri, ora 21:00

Croația - Belgia, joi, ora 17:00

87.500 de dolari a primit Istvan Kovacs până în acest moment: 70.000 participarea la Mondial și câte 2.500 pentru fiecare meci în care a fost delegat
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite