„Halep? Imaginea ei e terminată!“: Primul antrenor al Simonei descrie un tablou sumbru pentru viitorul ei în tenis

0
Publicat:

Simona Halep (31 de ani, 35 WTA) ne-a obișnuit să „confiște“ finalul lunii mai și începutul lunii iunie, în ultimii mulți ani. Așa cum se întâmplă și acum, însă din motive nedorite!

Simona Halep jpg

Dacă în trecut, „Simo“ era în prim-plan, în această perioadă, datorită rezultatelor ei formidabile la French Open, unde are un trofeu (2018) și două finale (2014, 2017), acum ea e în centrul atenție din cauza scandalului de dopaj care a scos-o din tenis de peste opt luni și jumătate. Cu acest prilej, duminică seară, Firicel Tomai, primul antrenor al Simonei, a fost invitat la emisiunea „Info Sport“, difuzată de TVR Info și moderată de jurnalistul Cristian Mândru.

Cristian Mândru, jurnalist TVR de peste 20 de ani și un specialist în tenis
Cristian Mândru, jurnalist TVR de peste 20 de ani și un specialist în tenis

Pe durata unei discuții de 50 de minute, Firicel Tomai, care și acum are informații solide din anturajul Simonei, a vorbit, pe larg, despre acest caz. În rândurile de mai jos, „Adevărul“ vă oferă cele mai importante declarații oferite de fostul antrenor al Simonei, la TVR Info.

*Despre tăcerea lui Halep din primele luni, urmată acum de comunicate date pe bandă - E foarte riscant să te expui și să declari ceva. Poți să te trezești dată în judecată, fiindcă ei (n.r. – organismele internaționale din tenis) se pot lega de orice spui. Avocații Simonei, cu siguranță, știu ce fac și sunt convins că au dorit să păstreze această discreție. Și singurul ei interviu de până acum, cel din aprilie, sunt convins că a fost tot cu acordul avocaților. Acolo, Simona a spus, cât a fost nevoie, ca să știe opinia publică această nemulțumire a ei. Sunt convins că are mult mai multe de spus și vom afla totul, la finalul acestei tragedii...

*Despre dezavantajul lui Halep de a fi născută într-o țară mică pentru tenisul mondial - Noi trăim în România, iar țările din estul Europei sunt dezavantajate, mai ales când vorbim despre luptele cu marile agenții. Sunt convins că, dacă Simona era din America sau din altă țară, o putere la nivel mondial în tenis, atunci presiunile erau altele și lucrurile ar fi fost, cu siguranță, grăbite în cazul ei. Pe ei nu-i doare acum că Simona pierde! Nici bani, nici timp... Dacă în acest caz, Simona juca după 3 luni (n.r. – ar fi avut șansa să demonstreze că e nevinovată), atunci credibilitatea lor ar fi avut de suferit. Halep a devenit o victimă colaterală, în această poveste. Victima intereselor mari care exista! Pentru că eu sunt convins că sunt oameni din echipa ei, din anturajul ei, care sunt vinovați și care au luat parte la această tragedie! Aceasta e părerea mea. Iar Simona nu se poate să se expună. Încă nu poate spune deschis ce s-a întâmplat. Și nici când lucruile se vor clarifica nu știu dacă va spune, clar, cine a greșit... Dar convingerea mea e că ea nu s-a dus personal să ia acest medicament, această substanță, cu scopul de a fi mai bună. Poate a fost vorba de o contaminare, așa cum tot auzim din tabăra ei. Cert e că acum, cât procesul e în derulare, nu se poate spune adevărul, în mod public.

Firicel Tomai, pe când o antrena pe Simona Halep
Firicel Tomai, pe când o antrena pe Simona Halep

*Despre interesele mari din acest caz - Dacă a greșit un membru din echipa Simonei, nu poți să-l termini nici pe acel om. Fiindcă e în joc imaginea acelui om. Sunt interese foarte mari aici, e o întreagă industrie (n.r. – a suplimentelor sportive) și, de aceea, trebuie să iasă un final credibil pentru toată lumea. Pe ei, nu-i interesează de noi, nu-i interesează de România, nici de Simona și nici de Mouratoglou, așa cum e el, o persoană influentă. Ei au legile lor și se protejează pe ei, pe imaginea lor. Deciziile lor trebuie să fie credibile. Dacă ei comit o singură greșeală și arată lipsă de credibilitate, s-a terminat!

*Despre imaginea Simonei Halep - E la pământ, în momentul ăsta! Imaginea ei s-a terminat! Chiar dacă iese undeva bine, după această poveste, totuși, va rămâne cu o urmă foarte neplăcută! Colegele, adversarele Simonei de acolo, din top, ele când văd această știre, cu Halep prinsă dopată, instinctul omului e să zică așa: Ah! Ia uite de ce ea aleargă așa! Uite de ce rezista 30 de mingi mai multe decât mine! Și, fără să vrei uneori, începi să crezi că ea a folosit anumite lucruri necurate. Și atunci, tot acest curent negativ se îndreaptă spre Simona! Și rămâne de văzut dacă ea va reuși să treacă peste această această situație foarte dificilă, neplăcută...

*Despre ce se petrece în culise - Eu cred că acest caz se tot lungește, se scormonește printre probe, ca să fie găsită o soluție credibilă pentru ceilalți. Nu pentru Simona. Care n-are cum să iasă bine după acest caz. În primul rând, pe ei interesează ca Agenția Mondială Antidoping să iasă bine. Nu poate să aibă dreptate Simona și ei să-și recunoască vina. Asta dacă, într-adevăr, vorbim despre o greșeală comisă de ei... Eu cred că acum, prin aceste amânări repetate, se încearcă găsirea unei soluții prin care ei să nu fie vinovați, în această poveste. În cel mai rău caz, vor spune că e o neclaritate. O neclaritate, atenție, venită din partea jucătoarei! Mai ales că, încă o dată, Simona e din România, o țară slab cotată în tenis. Dacă era din Franța, America, țările puternice, unde se organizează marile turnee, cu siguranță, altfel s-ar fi derulat acum cazul ei! Pentru că aceste țări puternice dezvoltă tenisul, de acolo vin banii. Și au o influență foarte mare și la nivelul acestor organizații care gestionează acum cazul Halep.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite