Hagi „fierbe“ în tăcere: Șumudică a râs de Ianis și situația sa de la Rangers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specializat în scandaluri și „abonat“ la ratarea calificărilor. Cam așa se poate descrie fotbalul românesc, pe scurt, din ultimii 20 și ceva de ani.

Marius Șumudică a comentat scandalul care făcut valuri în țară, în ultima săptămână.
Marius Șumudică a comentat scandalul care făcut valuri în țară, în ultima săptămână.

Iar acum, când urmează preliminariile Euro 2024, respectăm „tradiția“ în ceea ce privește crearea unui subiect din nimic! Pentru că, de o săptămână încoace, asistăm la „cazul Ianis Hagi“. Adică, un jucător bun din fotbalul românesc care însă are cinci apariții pe teren – 88 de minute în total – din ianuarie 2022 încoace. Pentru că mijlocașul de 24 de ani a avut ghinionul de a suferi o accidentare gravă, ruptură a ligamentelor la genunchiul drept, pe 21 ianuarie 2022.

În viziunea lui Gheorghe Hagi (58 de ani), fiului său i s-a făcut o nedreptate prin faptul că selecționerul Edward Iordănescu l-a sărit din schemă pentru „dubla“ cu Andorra și Belarus. Discursul managerului Farului a lungit, practic, lista scandalurilor provocate de acesta pentru a-și promova fiul, de când acesta a făcut primii pași în fotbal. Doar că, de această dată, discursul lui Hagi a fost atât de subiectiv, încât aproape toți cei care au comentat cazul au subliniat fix acest lucru!

Ianis Hagi, un jucător de bază, la Rangers, până în momentul accidentării. FOTO: Arhiva Adevărul
Ianis Hagi, un jucător de bază, la Rangers, până în momentul accidentării. FOTO: Arhiva Adevărul

Revenit în țară, profitând de cele câteva zile libere prilejuite de meciurile echipelor naționale, Marius Șumudică (52 de ani), antrenor la Al-Raed (locul 9 din 16 în prima ligă saudită), a fost chestionat despre neconvocarea lui Ianis Hagi pe aeroport. Deși, într-o primă fază, Șumudică a încercat să dea niște declarații prin care să nu-l supere pe Hagi, ulterior, el a cedat tentației și și-a completat discursul cu o notă ironică, în stilul său caracteristic.

„Pe Gică îl înțeleg, e tată, în primul rând. Ianis e un jucător bun, un jucător care poate avea nevoie de ajutor în aceste momente și cred că, în alte țări, așa s-ar fi procedat. În același timp, Edi (n.r. – Edward Iordănescu) are nevoie de jucători valizi, care au meciuri în picioare, jucători care evoluează la echipa de club și care, probabil, sunt 100%. apți“, a fost prima parte a răspunsului oferit de Șumudică.

Echipa națională trebuie să fie formată din jucători la care te uiți și spui: <<Duminică ce a făcut? A jucat, vine la lot. N-a jucat? Stai, mă, acasă>>. Dacă ești pe bancă și rupi banca și când te duci la duș ai vergeturi pe funduleț de la bancă.. ce să mai...“, a completat Șumudică, într-o notă ironică.

Lotul României

*Portari: Niță (Pardubice), I. Radu (Auxerre), H. Moldovan (Rapid)

*Fundași: Rațiu (Huesca), Manea (CFR Cluj), Rus (Pisa), Nedelcearu (Palermo), Drăgușin (Genoa), Burcă (CFR Cluj), Camora (CFR Cluj), Opruț (Hermannstadt)

*Mijlocași: Sorescu (FCSB), Cicâldau (Ittihad Kalba), M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul Constanța), Olaru (FCSB), R. Marin (Empoli), Șut (FCSB), Stanciu (Wuhan Three Towns), Moruțan (Pisa), Al. Dobre (Famalicão), Man (Parma), Oct. Popescu (FCSB)

*Atacanți: Tănase (Al Jazira), Alibec (Farul Constanța), L. Munteanu (Farul Constanța)

*Louis Munteanu l-a înlocuit pe George Pușcaș, după ce acesta a devenit indisponibil din cauza unei accidentări.

Programul complet al grupei I

*25 martie: Belarus – Elveția (19.00), Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo (21.45)

*28 martie: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveția – Israel (21.45)

*16 iunie: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveția (21.45)

*19 iunie: Elveția – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21.45)

*9 septembrie: Andorra – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția (21.45)

*12 septembrie: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21.45)

*12 octombrie: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21.45)

*15 octombrie: Elveția – Belarus (19.00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21.45)

*18 noiembrie: Belarus – Andorra (19.00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21.45)

*21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21.45)

Se califică primele două clasate în fiecare din cele zece grupe preliminare.

Programul transmisiunilor primelor două partide ale tricolorilor: meciul cu Andorra va fi pe Antena 1, iar cel cu Belarus se va vedea pe Prima TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite