Generația de Aur, o deziluzie după căderea cortinei: Dezvăluire scandaloasă despre Dan Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Petrescu (55 de ani) va părăsi CFR Cluj pentru a treia oară. Cu patru titluri câștigate cu el pe bancă și cu încă unul, cel din sezonul 2020-2021, la cucerirea căruia a avut o contribuție importantă, fiind pe bancă până la sfârșitul lunii noiembrie 2020, când a fost înlocuit cu Edward Iordănescu.

Dan Petrescu, un antrenor cu grave probleme comportamentale
Dan Petrescu, un antrenor cu grave probleme comportamentale

Acum, după un sezon ratat conform standardelor ardelenilor, salvarea ar fi calificarea în Conference League, după barajul de mâine, acasă, cu FC U Craiova. Și dacă această performanță ar fi atinsă însă, continuarea „mariajului“ Petrescu – CFR Cluj e aproape imposibilă. Fiindcă s-a atins un grad atât de ridicat de uzură, încât părțile au realizat că despărțirea e cea mai înțeleaptă decizie pentru toată lumea. În acest context, ieri, a apărut informația conform căreia antrenorul ar urma să ajungă în Asia, unde a mai pregătit, în trecut, formații precum Al-Arabi (Qatar), Al-Nasr Dubai (Emirate) și Jiangsu Sainty (China) și Guizhou Hengfeng (China).

Dan Petrescu va fi noul antrenor al celor de la Jeonbuk (n.r. – locul 7 din 12 în prima ligă sud-coreeană). Actualul tehnician al lui CFR Cluj e așteptat să semneze imediat ce va primi permisul de muncă în Coreea de Sud. Prima sa apariție pe bancă va fi la meciul cu Gangwon, de pe 11 iunie“, a explicat jurnalistul Dario Focardi, specialist în fotbalul din Asia.

De altfel, au și apărut deja speculații, cum că formația din Gruia ar fi ajuns la un acord cu Cristiano Bergodi (58 de ani), liber de contract după plecarea de la Sepsi. Italianul, opusul lui Petrescu, calm și capabil de a-și controla nervii în momentele grele, ar urma să se întoarcă pe banca CFR-ului. El a mai pregătit această formație, între octombrie 2006 – mai 2007 (24 de meciuri, 15 victorii, 4 egaluri, 5 înfrângeri, golaveraj: 36-21). Vorbim însă de alte vremuri, înainte ca CFR să devină o forță în fotbalul românesc.

Cristi Balaj, fost arbitru, acum președinte la CFR Cluj
Cristi Balaj, fost arbitru, acum președinte la CFR Cluj

Balaj, dezvăluire șocantă despre „Super Dan“

Revenind la Dan Petrescu, criza sa de nervi de la finalul meciului cu Farul (1-2) continuă să stârnească reacții. Și, în mod șocant, s-a confirmat că tehncianul a „turbat“, duminică seară, fiindcă așteptările sale au fost înșelate, iar „marinarii“ nu s-au dat la o parte, deși meciul cu CFR era unul fără miză pentru ei.

Această situație scandaloasă, în care un fost component al Generației de Aur se aștepta să primească 3 puncte „cadou“, a fost confirmată, la Orange Sport, de Cristi Balaj, președintele CFR-ului. „Probabil, Dan Petrescu a fost dezamăgit că Hagi a trimis cel mai bun prim 11 avut la dispoziţie. Te poate deranja acest lucru. El cu Gică Hagi şi Gică Popescu au o relaţie specială. Probabil, a avut aşteptări, ori s-a demonstrat că în teren au fost mai mulţi profesionişti decât ne-am imaginat noi. Atunci când pe final de campionat ajungi într-o situaţie de extenuare, oboseală, tensiune, frustrare, frustrat de arbitraj, atunci eşti dărămat şi e greu să ai aceeaşi luciditate, pentru că un antrenor trebuie să fie şi sclipitor. Văd un Dan Petrescu diferit faţă de cel întâlnit, când a venit la CFR Cluj“, a declarat Balaj, cu o nonșalanță incredibilă, nerealizând parcă gravitatea spuselor sale!

Afirmațiile lui Balaj sunt revoltătoare, mai ales că, mult timp, românii au sperat că, odată cu venirea componenților Generației de Aur la echipele din țară, aceștia vor contribui la însănătoșirea fotbalului românesc, grav „bolnav“ din cauza aranjamentelor din perioada Cooperativei. Iar acum iese la iveală mentalitatea antrenorului Dan Petrescu. Asta după ce, în 2013, a fost celebrul „meci al omeniei“, cum l-a catalogat Gigi Becali, în care FCSB s-a lăsat călcată în picioare de Viitorul lui Hagi, scor 2-5, contribuind la salvarea formației din Ovidiu de la retrogradare!

Mihai Rotaru, îngrozit de ce a văzut din partea unui fost mare fotbalist
Mihai Rotaru, îngrozit de ce a văzut din partea unui fost mare fotbalist

Și la Craiova a înjurat ca la ușa cortului!

Ceea ce e și mai trist e că reacția lui Dan Petrescu de duminică seară nu poate fi pusă pe seama unui moment de rătăcire. Pentru că, după cum a povestit finanțatorul CS U Craiova la Digi Sport, anul trecut, în penultima etapă din play-off, tehnicianul CFR-ului s-a comportat la fel! Atunci, formația din Gruia a înfruntat trupa olteană, acasă, în condițiile în care craiovenii nu mai aveau niciun obiectiv. CFR, în schimb, se bătea cu FCSB la titlu. Clujenii au învins, la limită, scor 2-1, rezultat care, coroborat cu egalul FCSB-ului cu Voluntari (2-2), a trimis titlul la Cluj. Mihai Rotaru a povestit că și atunci Dan Petrescu a „turbat“, furios că oltenii au jucat pe viață și pe moarte!

Și cu noi, anul trecut, același antrenor (n.r. – Dan Petrescu) și-a băgat (n.r. - înjurat) în copiii noștri. Le-a spus: <<Ce vă trebuia vouă, mă, un punct aici?>>. Noi am vrut să jucăm, anul trecut, când au ieșit ei campioni. Noi, din păcate, am pierdut. Acum. Farul n-a pierdut. Cred că o astfel de abordare și un astfel de comportament n-au ce căuta în fotbal. P-asta cu copiii n-am înțeles-o niciodată! Poți să înjuri de mamă, de tată, de x, de y. Dar de copii nu poți să înjuri! El a făcut-o, anul trecut, împortiva noastră“, a spus Rotaru.

400.000

de euro e clauza de reziliere din contractul lui Dan Petrescu la CFR Cluj. Ea poate fi anulată, dacă părțile ajung la un acord amiabil, ceea ce se va întâmpla acum.

Meciurile rămase pe acest final de sezon

Barajul pentru Conference League

CFR Cluj – FC U Craiova, mâine, ora 20.30

Se dispută într-o singură manșă, la Cluj. Câștigătoarea va merge în preliminariile Conference League.

Barajele de menținere / promovare

FC Argeș - Dinamo (1-6 în tur) sâmbătă, ora 21.00

UTA – Gloria Buzău (0-0 în tur) duminică, ora 21.00

Echipele învingătoare, în aceste două baraje, vor evolua în Superliga, ediția 2023-2024.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite