Croația, ironii vulgare la adresa canadienilor. Răspunsul pe măsură al nord-americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Croația - Canada, duel din Grupa F de la Campionatul Mondial, se joacă astăzi, de la ora 18:00, în direct la TVR 1. După ce antrenorul John Herdman a făcut o declarație scandaloasă la adresa europenilor, croații nu au rămas mai prejos și au răspuns vulgar. Să vedem istoria conflictului.

Herdman (în centru) a iscat un război mediatic între Canada și Croația FOTO EPA-EFE
Herdman (în centru) a iscat un război mediatic între Canada și Croația FOTO EPA-EFE

Întrebat cum va ridica moralul echipei sale după 0-1 cu Belgia, Herdman a replicat: „O să mergem și o să distrugem (în engleză fuck) Croația. E simplu”. Reacția acestuia a provocat indignare în rândul jurnaliștilor croați, scrie The Guardian.

Presa din Croația a taxat într-o manieră dură, din sfera obscenității, declarațiile selecționerului Canadei. Publicația Croatia's 24 Sata a ieșit pe prima pagină cu o ironie vulgară la adresa selecționerului Canadei, desenat nud și cu o frunză de arțar în dreptul gurii și una în dreptul organelor genitale: „Aveți gură, dar aveți și co***?”, a fost mesajul croaților.

Prima pagină a ziarului din Croația, cu John Herdman ironizat. Foto 24 sata
Prima pagină a ziarului din Croația, cu John Herdman ironizat. Foto 24 sata

Iar presa din Canada nu a rămas datoare. Jurnaliștii de la Toronto Sun au contracarat și au răspuns cu aceeași monedă: „«Mingile» noastre sunt mai mari”.

Răspunsul canadienilor pe tema ”mingilor” mai mari. Foto Toronto Sun
Răspunsul canadienilor pe tema ”mingilor” mai mari. Foto Toronto Sun

John Herdman, artizanul victoriilor Canadei

Selecționerul John Herdman, cel care a declanșat conflictul mediatic, a transformat Canada într-o forță în zona CONCACAF. Herdman se bazează pe jucători tineri, mulți activi în Europa, în frunte cu Alphonso Davies (Bayern), scrie gsp.ro.

Antrenorul este recunoscut pentru atitudinea sa mereu pozitivă și optimistă: „Când am venit aici am spus că vom merge la Cupa Mondială, dar nu cred că ne-a crezut cineva”, spunea el după ce i-a dus pe canadieni în Qatar;

A antrenat naționala feminină a Canadei

Englezul de 47 de ani, numit în ianuarie 2018 la naționala masculină, avea doar performanțe la nivelul naționalei feminine a Canadei, cu care a câștigat medaliile de bronz la JO din 2012 și 2016. El nu a jucat fotbal decât la nivel de amatori în Noua Zeelandă, în paralel cu pregătirea selecționatei feminine. În 2021, a reușit să urce cu Canada de pe 72 pe locul 40 în topul FIFA, cel mai important salt mondial.

Croația și Canada joacă duminică, de la ora 18.00, meciul direct de la CM Qatar 2022, din cadrul Grupei F.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite