Bătaie între fanii englezi și cei galezi. Pumni, picioare și scaune folosite în ciocnire VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două grupuri de fani, unul din Anglia, celălalt din Țara Galilor, după cum arată tricourilor pe care le purtau, s-au luat la bătaie în stațiunea spaniolă Tenerife. Meciul dintre cele două naționale va avea loc marți.

„Fanii fotbalului din Țara Galilor și Angliei par să se fi ciocnit într-un incident urât în Tenerife, în care pumnii și scaunele au fost aruncate între grupări rivale de suporteri. Videoclipul distribuit pe Twitter vineri seara și subtitrată „Anglia vs Țara Galilor înainte de meci în Tenerife” arată zeci de bărbați care se ceartă pe stradă cu scaune aruncate și lovituri. Zeci de privitori pot fi văzuți urmărind violența cu multe filmări”, relatează Wales Online.

„Câțiva dintre cei implicați în tulburare poartă tricouri de fotbal, în timp ce fanii care poartă pălării de găleată galeze pot fi văzuți stând pe stradă. Nu este clar când a fost făcută filmarea”, mai punctează sursa citată.

Pumni, picioare și scaune au fost arsenalul folosit de fani FOTO Captură The Sun
Pumni, picioare și scaune au fost arsenalul folosit de fani FOTO Captură The Sun

Atât Țara Galilor, cât și Anglia participă la Cupa Mondială din Qatar, dar mulți fani au optat să nu călătorească în țara din Orientul Mijlociu din cauza reglementărilor stricte privind alcoolul, precum și a lipsei de cazare și a implicațiilor costurilor. Drept urmare, mulți au călătorit în Tenerife, fiind estimați aproximativ 2.500 de fani galezi în stațiunea iberică.

Bătaie cu muzică pe fundal

Însă filmările care circulă online sugerează că vineri seara, după o zi în care Țara Galilor a pierdut cu 2-0 în fața Iranului și Anglia a făcut un egal fără goluri, scene neplăcute s-au jucat pe străzile spaniole. Imaginile unui conflict deosebit de neplăcut dintre cele două grupări de fani au fost distribuite pe rețelele sociale cu o serie de suporteri, mulți dintre îmbrăcaând „replici” ale tricourilor de fotbal, ale echipei de fotbal a țării lor. Filmat în afara clubului de noapte Revolution și Jumping Jacks, cu muzică de dans pe fundal, videoclipul arată că niște fani au fost doborâți la pământ după ce au fost loviți violent.

Sunt tricouri rupte, oameni care rămân pe jos, dar și o mulțime de privitori care pare să agreeze ce se întâmplă în stradă.

Națiunile rivale se vor întâlni pe terenul de fotbal din Qatar marțea viitoare într-un meci cu mize mari, pentru calificarea din grupa B. Totuși, acel meci va fi la mii de kilometri de locul unde a avut loc această luptă.

Țara Galilor trebuie să învingă Anglia marți pentru a avea orice șansă de a ieși din grupă. Cu toate acestea, există o serie de scenarii care trebuie să fie în favoarea Țării Galilor, dacă doresc să avanseze în rundele eliminatorii.

Fără alcool

În Qatar este ilegal să fii văzut beat în public, iar cei care încalcă acest lucru trebuie să se aștepte la consecințe dintre cele mai dure. Conform recomandărilor guvernului Regatului Unit privind călătoria în Qatar, consumul de alcool într-un loc public ar putea „duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la șase luni și/sau o amendă de până la 3.000 de Qatar Rial (824 USD)”.

În septembrie, Qatar a declarat că le va permite fanilor cu bilet să cumpere bere cu alcool la meciurile de fotbal de la Cupa Mondială, începând cu trei ore înainte de start și timp de o oră după fluierul final, dar nu în timpul meciului.

Apoi, cu două zile înainte de primul meci, organismul mondial de conducere al fotbalului, FIFA, a confirmat că nu se va vinde alcool pe cele opt stadioane care vor găzdui cele 64 de meciuri ale turneului. Înaintea acestui anunț, președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că organizația nu a reușit să convingă guvernul Qatarului să mențină decizia inițială de a permite vânzarea berii.

Alcoolul va fi servit numai în zone special amenajate și în alte locații autorizate din jurul orașului Doha.Vor fi peste 200 de locuri de unde puteți cumpăra alcool în Qatar și peste 10 zone de fani, unde peste 100.000 de oameni pot bea alcool simultan”, a declarat sâmbătă președintele FIFA, Gianni Infantino

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite