Seminar gratuit pentru pacientele cu cancer mamar, la Bucureşti

Seminar gratuit pentru pacientele cu cancer
mamar, la Bucureşti

Aproape 10.000 de românce sunt diagnosticate în fiecare an cu cancer

În 2018, în România, au fost diagnosticate 9.629 de cazuri noi de cancer mamar, iar numărul deceselor s-a ridicat la 3.378, potrivit statisticilor Globocan. Mortalitatea crescută prin cancerul mamar este cauzată în principal de depistarea sa în stadiu avansat, ca urmare a lipsei unui program de screening la nivel naţional, dar şi de accesul dificil la un diagnostic de precizie şi tratamente avansate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cancerul de sân - diagnostic şi tratamente inovatoare“ este tema unui seminar gratuit organizat la Bucureşti, pe 11 mai, de WPK Academy Cancer Center din cadrul Wiener Privatklinik - unul dintre cele mai mari spitale private austriece.

Printre subiectele de interes discutate în cadrul seminarului vor fi: tratamentul neoadjuvant şi adjuvant în cancerul de sân în stadiu incipient, intervenţia chirurgicală pentru cancerul mamar în stadiu incipient, rolul medicinei nucleare în diagnosticarea cancerului de sân în stadiu incipient şi avansat, dar şi tratamentul cancerului mamar în stadiu avansat.

De asemenea, pacientele pot afla, de la reprezentanţi ai spitalului WPK, detalii despre tratamentele şi investigaţiile de ultimă generaţie disponibile la Viena, precum şi despre suportul logistic asigurat în vederea accesării serviciilor medicale.

„Seminarul oncologic pe care îl susţinem anual la Bucureşti se află deja la a treia ediţie, lucru care ne bucură şi, în acelaşi timp, ne confirmă nevoia pacienţilor români de a se informa din surse de încredere despre cele mai noi tratamente pentru afecţiunile de care suferă. Având în vedere incidenţa ridicată a cancerului de sân în România, am decis să dedicăm evenimentul din acest an abordării patologiei mamare, prin invitarea unora dintre cei mai buni medici specialişti în diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor maligne ale sânului. Sperăm să avem alături de noi un număr cât mai mare de paciente“, a declarat Ema Hafner, directorul Departamentului de marketing şi pacienţi internaţionali Wiener Privatklinik.   

Mai mult de jumătate dintre românce cu cancer de săn, diagnosticate în faze târzii

Speaker principal al evenimentului va fi prof.dr. Christoph Zielinski, specialist în oncologie medicală, imunoterapie şi tratamentul personalizat al cancerului, medic coordonator al WPK Academy Cancer Center, preşedinte al Diviziei clinice de oncologie, Departamentul de Medicină al Universităţii de Medicină din Viena şi preşedinte în cadrul Grupul oncologic de cooperare pentru Europa Centrală şi de Est care va vorbi despre tratamentele de ultimă oră în cancerul de sân şi va răspunde întrebărilor pacientelor.

Alţi medici care vor susţine prezentări sunt: prof.dr. Wolfgang J. Köstler - medic specialist în oncologie şi hematologie, Wiener Privatklinik; profdr. Martha Hoffmann - expert în medicină nucleară, Centrul de Radiologie Wiener Privatklinik şi membru în Comitetul Tiroidian al Asociaţiei Europene de Medicină Nucleară.

Conform statisticilor Globocan, în 2018 au fost diagnosticate în România 9.629 de cazuri noi de cancer mamar, iar numărul deceselor s-a ridicat la 3.378. Mortalitatea crescută prin cancerul mamar este cauzată în principal de depistarea sa în stadiu avansat, ca urmare a lipsei unui program de screening la nivel naţional, dar şi de accesul dificil la un diagnostic de precizie şi tratamente avansate. În România, 58,4% din paciente sunt diagnosticate în stadii medii şi avansate de boală, comparativ cu alte ţări europene, cu programe de screening implementate, unde 70 – 80% din cazuri sunt depistate în stadii incipiente.

Peste jumătate dintre pacienţii români care se tratează anual la Wiener Privatklinik sunt pacienţi oncologici. Aceştia aleg spitalul WPK pentru tehnicile avansate de diagnostic  - PET CT şi medicină nucleară, tratamentele de ultimă generaţie, precum imunoterapia şi terapia personalizată ţintită, dar şi pentru expertiza medicilor vienezi.

Evenimentul va avea loc la Hotelul Radisson Blu (sala Atlas II), începând cu ora 10.00.

Înscrierea la seminar se realizează prin completarea formularului disponibil pe: www3.wpk.ro/cancerevent/

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: