San Francisco este la un pas de interzicerea vânzărilor de ţigări electronice. Care este motivul

San Francisco este la un pas de interzicerea vânzărilor de ţigări electronice.
Care este motivul

Tinerii sunt ptincipala ţintă a companiilor care produc ţigări electronice

Autorităţile din San Francisco, SUA, au decis să suprime vânzarea ţigărilor electronice până când efectele acestora asupra sănătăţii vor fi limpezi, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă interzicea vânzărilor în magazine a acestor produse, s-a procedat şi la interzicerea livrării acestora în oraş de către magazinele online.

În San Francisco este şi sediul companiei JUUL Labs, cel mai cunoscut producător de ţigări electronice din SUA. Oficiali ai comapniei de ţigări au declarat că decizia autorităţilor va alimenta piaţa neagră.

Primarul din San Francisco, London Breed, are la dispoziţie 10 zile pentru a semna proiectul şi a dat asigurări că o va face. În acest caz, legea ar urma să intre în vigoare peste 7 luni. Se pare însă că firmele producătoare vot ataca legea în justiţie.

Activiştii care susţin interzicerea vânzărilor reproşează companiilor de ţigări că, prin produsele electronice vizează mai ales categoriile de tineri, oferindu-le ţigări cu arome.

La începutul acestui an, Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a cerut companiilor producătoare să îşi evalueze produsele până în august 2018, termen care a fost apoi prelungit.

Numărul ţinerilor americani care folosesc  produse cu nicotină a crescut cu 36%, potrivit estimărilor Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC). Creşterea este pusă pe seama ţigărilor electronice.

Legea federală stabileşte că vârsta minimă pentru a cumpăra produse din tutun este de 18 ani, însă în California şi în alte state, aceasta a fost stabilită la 21 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: