Reţeaua Regina Maria şi-a extins capacitatea de procesare a testelor de Covid-19

Reţeaua Regina Maria şi-a extins capacitatea de procesare a testelor de Covid-19

Depistarea infecţiei cu noul coronavirus implică teste speciale

Reţeaua de sănătate Regina Maria şi-a sporit capacitatea de procesare a testelor RT-PCR care pun diagnosticul de infecţie cu noul coronavirus la 700 pe zi. Acestea se efectuează atât în Laboratorul Central, cât şi la Genetic Center.

Ştiri pe aceeaşi temă

În contextul generat de evoluţia pandemiei COVID-19 şi în deplin acord cu măsurile şi protocoalele impuse către autorităţi, Regina Maria îşi extinde capacitatea de prelucrare a testelor RT PCR pentru COVID-19 şi în laboratorul Genetic Center din Bucureşti, parte a reţelei de sănătate, se arată într-un comunicat.  
 
Probele sunt lucrate de o echipă formată din 11 specialişti, capacitatea zilnică fiind de 700 astfell de analize. 
”Încă de la debutul pandemiei, ne-am implicat cu soluţii pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de noi, fie că vorbim despre pacienţi, medici sau instituţii publice. Ştim cât de vitale sunt capacitatea şi viteza de testare în această perioadă, de aceea ne punem la dispoziţie atât personalul – specialişti de laborator cu o înaltă pregătire, cât şi infrastructura de care dispunem – materiale şi aparatură, pentru a ajuta oriunde este nevoie, în funcţie de noile focare care apar şi de volumul de prelucrare disponibil în anumite zone. Ajutăm deja la prelucrarea testelor din mai multe judeţe şi avem capacitatea de a procesa mult mai multe teste decât cele făcute până acum.”, a afirmat Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate Regina Maria.
 
În Laboratorul Central Regina Maria se pot prelucra teste RT PCR pentru COVID-19 nonstop, 24/24, timp de 5 zile pe săptămână, iar sâmbătă şi duminică timp de 12 ore pe zi. Pâna la data de 28 martie, în cadrul Laboratorului Central au fost prelucrate peste 1.000 de teste.
 
Testele nu pot fi efectuate la cerere. Prelucrarea acestora se realizează la solicitarea instituţiilor şi a spitalelor publice, a centrelor de dializă, precum şi pentru pacienţii programaţi la intervenţii chirurgicale în cadrul spitalelor Regina Maria.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: