Primele oase ale urechii 3D au fost grefate în Africa de Sud

Primele oase ale urechii 3D au fost grefate în Africa de Sud

Organele scoase la imprimanta 3D pot reprezenta viitorul transplantului

O echipă de medici sud-africani a anunţat  că a realizat grefe de oscioare din urechea medie fabricate cu ajutorul unei imprimante 3D. Intervenţiile au fost prezentate drept o premieră mondială, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această procedură chirurgicală „ar putea fi răspunsul la pierderea transmisiei auditive, o problemă a urechii medii ce poate fi cauzată de malformaţii congenitale, o infecţie, un traumatism sau de o afecţiune metabolică“, au explicat reprezentanţii Universităţii din Pretoria într-un comunicat preluat de agerpres.ro.

„3D ne permite să facem lucruri pe care nu am crezut că le putem realiza“, a declarat profesorul Mashudu Tshifularo, care a condus cele trei intervenţii chirurgicale de grefe de oscioare din urechea medie realizate prin această procedură. Cea mai recentă dintre acestea a fost efectuată miercuri, la Spitalul Steve Biko din capitala sud-africană Pretoria.

Tehnologia imprimării tridimensionale a permis fabricarea lanţului de oase din urechea medie, cele mai mici din corpul uman, compus din trei oscioare (ciocanul, nicovala şi scăriţa).

„Prin înlocuirea doar a oscioarelor care nu funcţionează corespunzător, procedura prezintă un risc redus în comparaţie cu transplanturile cunoscute până în prezent“, a subliniat Tshifularo.

Intervenţia poate fi efectuată în cazul tuturor pacienţilor diagnosticaţi cu această afecţiune, inclusiv la nou-născuţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: