Prima conferinţă internaţională despre endometrioză a avut loc la Timişoara

Prima conferinţă
internaţională despre endometrioză a avut loc la Timişoara

Endometrioza este o afecţiune care duce la infertilitate

Asociaţia Eu şi Endometrioza a organizat pe 20 septembrie, la Timişoara, prima conferinţă internaţională din România dedicată endometriozei, o afecţiune diagnosticată tot mai des şi care netratată duce la infertilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medici specialişti de top din România,Ungaria,  SUA, Austria au participat la prima conferinţă internaţională din ţara noastră dedicată unei afecţiuni a cărei incidenţă este în creştere – endometrioza. Boala ale cărei cauze nu sunt pe deplin cunoscute este a doua cea mai comună cauză de infertilitate feminină.

Prof.dr. Ceana Nezhat, medic primar chirurgie ginecologică, fondatorul Nezhat Medical Center din Atlanta, SUA, a vorbit la conferinţa de la Timişoara - Endometrioza – Abordări terapeutice şi de diagnostic. Actualitate şi Perspective – despre calitatea vieţii după intervenţiile de endometrioză pelviană şi urologică, precum şi despre felul în care trebuie abordată endometrioza toracică şi cea abdominal.

Unul dintre puţinii chirurgi români, specializaţi în tratamentul endometriozei – dr. Voicu Simedrea, medic primar ginecolog, fondatorul EndoInstitute Timişoara – a susţinut o prezentare referitoare la recidiva în această afecţiune şi complicaţiile post-operatorii care pot apărea în urma diferitelor intervenţii chirurgicale.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Eu şi Endometrioza.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: