Zoetis, al doilea mare IPO după Facebook

Zoetis, al doilea mare IPO după Facebook

Producătorul de medicamente Pfizer a obţinut 2,2 miliarde de dolari în urma ofertei publice de acţiuni pentru businessul de medicină veterinară Zoetis, devenind astfel al doilea cel mai mare IPO al unei companii americane, după Facebook.  Acţionarii reţelei de socializare au strâns de la investitori 16 miliarde de dolari în mai 2012.

ARPIM: Nu luăm în calcul părăsirea pieţei, dar nu suntem în situaţia de a face investiţii de amploare în ritm susţinut

ARPIM: Nu luăm în calcul părăsirea pieţei,
dar nu suntem în situaţia de a face investiţii de amploare în ritm susţinut

În prezent, producătorii de medicamente sunt nevoiţi să îşi revizuiască planurile investiţionale chiar şi în fiecare an, în condiţiile în care acestea sunt realizate în mod obişnuit pe o perioadă de trei-cinci ani, spune Efthymios (Makis) Papataxiarchis, director general Johnson & Johnson România şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

VIDEO Lungul drum pe care îl parcurge un medicament din laborator până în rafturile farmaciei

VIDEO Lungul drum pe care îl parcurge un medicament din laborator până în rafturile farmaciei

În cazul medicamentelor inovative, din momentul descoperirii unei molecule până când produsul derivat din aceasta ajunge pe piaţă, un producător farma trebuie să facă o investiţie care variază între 800 de milioane şi un miliard de dolari, estimează Almin Adzovic, directorul MSD România şi preşedintele Local American Working Group (LAWG) – asociaţie care reuneşte zece mari companii din domeniu.

Atunci când legile se bat cap în cap

Atunci când legile se bat cap în cap

Lungi şi întortocheate sunt, de obicei, căile prin care o lege devine practică. Acest principiu este valabil şi în cazul ordonanţei de urgenţă prin care guvernul român recunoaşte diplomele de specialist medical obţinute în state din afara Uniunii Europene (Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA).

Sistemul de sănătate este o intreprindere pe scară foarte largă în care totul este subordonat banilor. În ţările normale, calitatea îngrijirii medicale este cel mai important indicator pentru calitatea vieţii oamenilor. La noi acest indicator este un „fleac”. O eroare medicală este o treabă „banală”! Se discută doar despre venituri, sporuri salariale etc.

acum 2 ani · comentarii (1)

Comemorăm astăzi Ziua Mondială de Combatere SIDA în solidaritate cu cele 35 milioane persoane răpuse, dar şi cu cei peste 14 000 de cetăţeni români care trăiesc cu HIV. Vestea bună este că, în întreaga lume, se fac eforturi consistente şi sistematice pentru eradicarea epidemiei până în 2030.

acum 3 ani · comentarii (10)

Sistemele de sănătate din întreaga lume, nu doar din România, se află sub presiunea a 3 mari trenduri: demografia (fenomenul de îmbătrânire a populaţiei), creşterea costurilor (prin creşterea consumului de resurse medicale, pe fondul îmbătrânirii, dar şi prin creşterea costului noilor tehnologii) şi dezvoltarea tehnologică.

acum 3 ani · comentarii (2)

Am avut şansa de a discuta despre medicina personalizată şi despre accesul la inovaţia în medicină, în ţările din Centrul şi Estul Europei, într-o sesiune specială despre medicina personalizată, organizată la sfârşitul săptâmânii trecute, la New York, în săptămâna celei de-a 71-a Adunare Generală ONU

acum 3 ani · comentarii (1)

Migrarea creierelor (aşa-numitul „brain drain") este considerată o problemă extrem de importantă cu care se confruntă numeroase state în curs de dezvoltare, printre care şi România. Majoritatea studiilor efectuate pe această temă sugerează că fenomenul are două efecte negative distincte.

acum 4 ani · comentarii (0)

De ziua Păcălelilor, două ştiri pozitive au trecut aproape neobservate: Preşedintele CNAS Vasile Chiurchea semnala ca o noutate (dar nu este aşa) faptul că spitalelor li se va interzice să mai trimită pacienţii să-şi cumpere medicamente, solicitând pacienţilor să semnaleze de îndată astfel de situaţii. A doua ştire este punerea în dezbatere publică a unui ordin de ministru.

acum 5 ani · comentarii (11)

Ne-am edificat, românii au fost jefuiţi barbar plătind medicamente exagerat de scumpe vreme de mai mulţi ani, duios, gingaş, astfel încât nimeni nu a simţit şi nu a protestat. Se pare că s-a ajuns la un consens, autorităţile se laudă (culmea tupeului) că vor scădea preţul medicamentelor cu 20%, producătorii internaţionali asociaţi în ARPIM salută şi ei măsura, lăsând să se înţeleagă că ar fi făcut-o de mai mult dacă li s-ar fi cerut (sic!).

acum 5 ani · comentarii (6)

Ministrul Sănătăţii şi-a amintit brusc de un ordin îngheţat de vreo 6 ani, şeful CNAS aplaudă spasmotic şi neîntrebat trezirea din somnul cel de moarte a grijii faţă de banul public, în timp ce reprezentanţii industriei farmaceutice au nopţi albe şi zile negre la gândul scăderii cu până la 20% a preţurilor medicamentelor comercializate în România.

acum 5 ani · comentarii (3)

Conform Hotnews.ro Ministerul Sănătăţii face un pas înainte pe calea abordării veniturilor necorespunzătoare ale personalului medical. Promisiunile privind acest proiect de lege sunt vechi, de mai mult de 12 luni. O vorbă de duh spune că nimeni nu poate atinge un obiectiv pe care nu-l are iar Ministerul Sănătăţii aduce o dovadă în plus în această privinţă, abordarea privind acest subiect fiind, în opinia mea una profund eronată.

acum 5 ani · comentarii (2)
Postari Recente