Oficial OMS: Epidemia de coronavirus a atins un punct decisiv

Oficial OMS: Epidemia de
coronavirus a atins un punct decisiv

Epidemia de coronavirus din China s-a extins în 44 de ţări

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut statelor să acţioneze rapid pentru a stăvili epidemia de coronavirus pe care a calificat-o ca fiind foarte periculoasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Focarul iniţial al epudemiei s-a situate în regiunea chineză Wuhan unde a provocat peste 78.600 de îmbolnăviri în această ţară, dintre care peste 2.700 de decese.

Potrivit directorului general al OMS însă principal îngrijorare este legată de ceea ce se întâmplă în restul lumii unde au fost înregistrate 3.470 în 44 de ţări.

„Dovezile pe care le avem arată că nu pare să existe o transmitere comunitară generalizată“, a declarat oficialul preluat de AFP.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a apreciat că „ne aflăm într-un moment decisiv“ , adăugând că, în ultimele zile numărul zilnic de noi infecţii cu coronavirus în toate celelalte ţări este mai mare decât cel înregistrat în China.

În plus, cazuri noi de infecţii au fost raportate în şapte noi ţări, printre care Norvegia şi Brazilia.

„Dacă acţionaţi acum într-o manieră agresivă, puteţi stăvili acest coronavirus. Sfatul meu este să acţionaţi rapid“, a conchis directorul.

Noul coronavirus numit COVID-19 nu trebuie comparat cu o gripă comună, dar măsurile pentru prevenirea infecţiei sunt similare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: