Numărul de cazuri de rujeola s-a triplat. Ucraina, unul dintre rezervoare

Numărul de cazuri
de rujeola s-a triplat. Ucraina, unul dintre rezervoare

Rujeola este o boală foarte contagioasă

În primele şapte luni ale acestui an, numărul cazurilor de rujeolă s-a triplat, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Îngrijorător este faptul că virusul a devenit tot mai rezistent la vaccin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul de cauri raportate în primele şapte luni ale acestui an a ajuns la 364 808, comparativ cu 129 239, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,OMS, Christian Lindmeier, consider aceste cifre cele mai mari din 2006 şi până astăzi. Potrivit aceleiaşi surse, amploarea problemei de sănătate publică este însă mult mai mare pentru că doar 1 din 10 cazuri sunt raportate oficial.

Ţările unde sunt semnalate cele mai multe cazuri sunt Ucraina, Congo şi Madagascar. Cifrele sunt în creştere şi în Angola, Cameroon, Ciad, Kazakhstan, Nigeria, Filipine, Sudan şi Thailanda.

În Europa au fost înregistrate anul acesta 90 000 de cazuri, faţă de 84 462 anul trecut.

Specialiştii OMS atrag atenţia că iniţiativele de stopare a campaniilor de vaccinare au făcut mult rău şi a dat asigurări cî vaccinurile actuale nu provoacă efecte secundare majore.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: