„De ce a murit domnul Niţă?

Desigur, domnul Niţă a murit din cauza bolii, dar şi din cauza nepăsării Statului român. Domnul Niţă a murit pentru că nu a primit la timp medicamentul de care avea nevoie.

Domnul Niţă a murit pentru că, deşi, încă din decembrie 2015, medicamentul de care avea nevoie a fost evaluat favorabil de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale pentru includerea necondiţionată pe lista de compensate, nici până azi nu s-a elaborat o hotărâre de Guvern.

Domnul Niţă a murit din cauza birocraţiei: funcţionari din minister, CNAS şi Guvern au „uitat” să elaboreze un proiect de hotărâre de Guvern privind acest medicament.

Domnul Niţă a murit pentru că el nu este un veritabil cetăţean cu drepturi, ci doar doar un număr în statisticile Statului român.

Domnul Niţă a murit pentru că niciun funcţionar nu răspunde personal când „sistemul”, în ansamblul său, nu-şi face treaba; în acest caz, răspunderea personală a acestora este „diluată” până la dispariţie. 

Domnul Niţă a murit pentru că Statul român nu respectă nici măcar deciziile propriei lui justiţii. Instanţele de judecată au dat dreptate celor 165 de pacienţi care au câştigat 17 procese, dar, cu toate acestea, în continuare, domnul Niţă a trebuit să dea în judecată Statul român să-şi obţină medicamentul de care are nevoie.

Ne întrebăm câţi pacienţi mai trebuie să moară din cauza birocraţiei pentru ca funcţionarii Statului român să-şi facă treaba?“