Electrocardiograme gratuite pentru copii, în Bucureşti, Cluj, Focşani, Buzău şi Giurgiu

Electrocardiograme gratuite pentru copii, în Bucureşti,
Cluj, Focşani, Buzău şi Giurgiu

Bolile cardiovasculare îi pot afecta şi pe cei mici

Programul de screening cardiac „Nicio zi fără joacă“, desfăşurat de Centrele de Excelenţă ARES, revine în 2019, pe tot parcursul lunii iunie cu electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul acesta programul de screening se extinde şi la Cluj, în Spitalul Monza-Ares, şi în Focşani, Buzău şi Giurgiu, în reţeaua clinicilor Ritmico, ptrivit unui comunicat al Centrelor ARES.

Pe parcursul lunii iunie, medicii vor oferi consultaţii gratuite şi vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienţi. Totul într-o atmosferă de sărbătoare în care copiii vor colora şi se vor juca.

În Bucureşti, consultaţiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelenţă ARES, din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2, în baza programărilor la numărul de telefon 031 9300. Pentru copiii din Cluj, programările se fac la numărul de telefon 021 9987, iar pentru copiii din judeţele Giurgiu, Focşani şi Buzău la numărul 021 9966.

Campania urmăreşte depistarea afecţiunilor şi a malformaţiilor cardiace la copii, în condiţiile în care anual în România se nasc aproximativ 1.200 de copii cu malformaţii cardiace congenitale. Dintre aceştia, mai puţin de 500 sunt operaţi.

În cadrul primelor patru ediţii anuale ale campaniei de screening au fost investigaţi peste 900 de copii. Unul din cinci a fost diagnosticat cu o afecţiune cardiacă.

Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelenţă ARES au diagnosticat o serie de afecţiuni congenitale, precum malformaţiile cardiace congenitale de tip defect septal atrial/ventricular, persistenţă de canal arterial, afecţiuni despre care părinţii nu ştiau.

Medicul cardiolog a pus sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: