Dr. Mihai Craiu: „La noi nu este recomandată vaccinarea contra meningitei. S-a considerat că e suficient de rară“

Dr. Mihai Craiu: „La noi nu
este recomandată vaccinarea contra meningitei. S-a considerat că e suficient de
rară“

Infecţia cu meningococ este o urgenţă medicală

România nu este printre ţările europene în care există vaccinare antimeningococică. S-a considerat că boala este suficient de rară încât să nu constituie o problemă epidemiologică, a declarat medicul Mihai Craiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În cele mai multe ţări ale UE există vaccinare antimeningococică. Numai 13 nu au această recomandare de vaccinare, printre care şi România. La noi nu este recomandată vaccinarea contra meningitei, întrucât s-a considerat că e suficient de rară ca să nu constituie o problemă epidemiologică. Vedem un caz ca acesta de două ori pe an la spitalul unde lucrez eu, nici cei de la Institutul Matei Balş nu văd mai multe”, a declarat medicul la Digi24.

Declaraţia vine în contextul în care, săptămâna trecută, o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti, diagnosticată cu meningitp, a murit.

„E mare impact emoţional, dar din fericire, boala, nu e frecventă”, a mai spus medicul Mihai Craiu.

Potrivit specialistului, la şcoală, boala este favorizată de folosirea împreună sau în comun a unor lucruri – ţigări, sticlă – dar şi a sărutului.

Medicul a pledat pentru reintroducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli ca materie obligatorie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările