Cum se vor cheltui banii Sănătăţii anul acesta

Cum se vor cheltui banii Sănătăţii anul acesta

O parte din bani vor fi folosiţi pentru achitarea unor facturi mai vechi la medicamente FOTO Shutterstock

Sănătatea va avea mai mulţi bani şi de la minister, şi de la Casa Naţională de Asigurări. Potrivit proiectului de buget pentru 2013, Ministerul Sănătăţii va avea în 2013 cu 80% mai mulţi bani decât anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, faţă de suma de 4,79 miliarde de lei alocată Ministerului Sănătăţii în 2012, anul acesta bugetul va ajunge la 8,67 miliarde de lei. Totuşi, în 2014, bugetul va scădea din nou până  la o valoare apropiată de cea din 2012.

Aşa cum a anunţat ministrul Sănătăţii anterior, o parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru achitarea unor facturi mai vechi la medicamente. Anul acesta, sumele alocate pentru acest tip de cheltuială vor creşte cu 20%. De asemenea, este luată în calcul scăderea termenelor de plată pentru medicamente de la 300 de zile la 60 de zile. Într-un interviu recent cu ”Adevărul”, Almin Adzovic, preşedintele Local American Working Group şi directorul producătorul MSD România, spunea că la 60 de zile plătesc toate statele din Europa de Est în care a lucrat.

Cât despre Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deşi instituţia va avea mai mulţi bani decât anul trecut, va scădea sumele alocate spitalelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: