Construcţia spitalului exterior al Institutului Clinic Fundeni este aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci containere care formează prima fază a unui proiect destinat să ferească Institutul Clinic Fundeni de infecţia cu noul coronavirus au fost amplasate în curtea spitalului. Minimum 100.000 de lei mai sunt necesari pentru dotări.

În cele cinci containere se va face triajul exterior al pacienţilor suspecţi de infecţie cu SARS-CoV-2, se arată într-un comunicat al Asociaţiei BAVA, Balkan Association for Vascular Access, iniţiatoarea proiectului.

Reprezentanţii Asociaţiei mulţumesc celor care au donat diferite sume de bani în acest proiect menţionânnd că s-au strâns până acum 170.000 de lei, în doar câteva zile. Pentru dotarea zonei de triaj exterior – respectiv pentru achiziţiona monitoare de funcţii vitale, aparatură de decontaminare şi sterilizare, un laborator de analize, videolaringoscop, defibrilator, echiparea sistemelor de ventilaţie mecanică, precum şi echipamente de protecţie personală - ar mai fi necesari 120.000 de lei, pentru care BAVA lansează un nou apel de sponsorizare. Alte două containere au fost donate de Fundaţia Dan Voiculescu.

În acest moment, se lucrează la racordarea lor la reţelele de utilităţi edilitare, la instalaţiile de gaze medicale şi la sistemele de ventilaţie.

Ţinuţi în containere până la aflarea rezultatelor

Potrivit comunicatului, spitalul exterior va găzdui pacienţii cu afecţiuni oncologice, inclusiv copii, cu transplant de ficat, rinichi sau măduvă osoasă, pe parcursul efectuării testelor pentru Covid-19, până la aflarea rezultatelor.

Cei negativi vor fi primiţi pentru tratament în interiorul spitalului, în timp ce pacienţii testaţi pozitiv vor fi îndrumaţi către spitalele de boli infecţioase confirmate de Ministerul Sănătăţii. Astfel, se asigură protecţia optimă atât a pacienţilor din Institutul Clinic Fundeni, aflaţi după sau în aşteptarea unor intervenţii chirurgicale complicate, dar şi a medicilor care operează în această unitate de elită, ce serveşte Programul Naţional de Transplant.

Prof. dr. Dana Tomescu, preşedintele BAVA şi şefa Secţiei ATI 3, a declarat: Suntem extrem de impresionaţi de gestul de bunătate al sponsorilor, firme sau persoane fizice, care şi-au rupt din bugetul afectat de criză o sumă importantă pentru a realiza acest deziderat medical. Încrederea pe care ne-o transferaţi ne dă speranţă şi puterea de a face ca lucrurile să se întâmple cât mai rapid posibil. Mulţumim tuturor!”

Mai multe informaţii pot fi găsite pe www.bavainfo.org.


 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite