Conferinţă despre tratarea autismului la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autismul este tot mai frecvent diagnosticat la copii
Autismul este tot mai frecvent diagnosticat la copii

În urmă cu patru ani, Daniela Man a plecat în străinătate cu fiul ei diagnosticat cu autism în formă severă, în căutarea unui tratament. Astăzi, mama organizează în fiecare an la Cluj-Napoca, prin intermediul unei fundaţii, un congres la care specialişti în autism vin să prezinte informaţii importante în această boală.

În  urmă cu 4 ani, o mămică din România a reuşit să plece în străinătate cu băieţelul ei abia diagnosticat cu autism, în căutarea unui tratament. Copilul fusese diagnosticat cu o formă severă de autism, nu vorbea deloc şi nu accepta să mănânce decât două alimente. La doar 7 zile după implementarea unei diete specifice, copilul a început să vorbească deşi până atunci era non-verbal iar şedinţele de logopedie nu au dat rezultate. După implementarea diverselor intervenţii biomedicale şi cu ajutorul dietei, copilul este azi în stare funcţională, vesel şi cu un limbaj în continuă dezvoltare.

Datorită evoluţiei spectaculoase a copilului său, Daniela Man şi-a propus să înfiinţeze un blog personal pentru a comunica mai departe tuturor celor aflaţi în suferinţă. Daniela consiliază azi familii din lumea întreagă şi a înfiinţat Asociaţia Generaţia Salvată prin intermediul căreia îşi doreşte să adune pârghiile necesare familiilor care au nevoie de sprijin în lupta lor cu efectele tulburărilor din spectrul autist.

Totodată, Daniela şi-a propus ca în fiecare an să aducă la Cluj-Napoca medici, cercetători şi specialişti de renume mondial care să prezinte informaţii nepreţuite într-o conferinţă internaţională. Această conferinţă de 3 zile demonstrează modul în care implementarea unei abordări integrative a autismului poate uşura condiţiile medicale şi simptomele comportamentale comune la copiii şi adulţii cu tulburări de spectru autist şi prezintă mijloace prin care se autismul se poate preveni.

12 profesionişti vor consilia participanţii

Anul acesta, congresul se va desfăşura între 12 şi 14 aprilie, la Grand Hotel Napoca şi printre invitaţi se numără Raun, diagnosticat cu autism sever de mic copil. Era complet non-verbal şi avea un IQ sub 30 de puncte. Deşi părinţii săi au fost sfătuiţi să-l institutioneze, ei au lucrat cu el printr-o metodă specială, numită azi programul Son-Rise timp de trei ani de zile, permiţându-i să se recupereze complet, fără nici o urmă de diagnostic. Povestea lui a fost relatată de tatăl său în cea mai bine vândută carte “Son-Rise: Miracolul continuă” şi a fost mai târziu subiectul unui premiat film de televiziune NBC “Son-Rise: Un miracol al dragostei”. Raun va explica direct participanţilor metoda care l-a ajutat atât pe el cât şi pe alte sute de copii să se recupereze.

De asemenea la conferinţă va fi prezentă doamna doctor Anju Usman Singh, printre cei mai renumiţi medici în probleme legate de biofilm intestinal şi infecţii intestinale grave, doctorul Nicola Antonucci, medic specialist în cercetarea şi tratarea autismului şi Raun Kaufman, primul copil din lume recuperat complet din autism.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite