15 aprilie, Ziua Internaţională a pacienţilor cu boala Pompe. Ce este această afecţiune medicală

15 aprilie, Ziua Internaţională
a pacienţilor cu boala Pompe. Ce este această afecţiune medicală

Boala Pompe este o afecţiune genetică care poate fi transmisă de la părinţi la copii

Scopul organizării acestei zile este acela de a stimula conştientizarea internaţională a comunităţii despre existenţa acestor pacieţi şi a problemelor cu care se confruntă. Sloganul ales pentru acest an este „Împreună suntem puternici“!

Ştiri pe aceeaşi temă

Boala Pompe este o afecţiune musculară rară, ce determină slăbirea progresivă a musculaturii şi poate conduce inclusiv la insuficienţă respiratorie, cardiomiopatie şi deces. Incidenţa estimată a bolii Pompe este de 1 la 40.000 naşteri.  În acest moment, înn România sunt 12 pacienţi cu diagnostic confirmat.

Acum un an, ANBRaRo a lansai proiectul „Understanding Rare Challenges”, proiect ce priveşte creşterea nivelului de informare privind impactul social al bolilor rare. În cadrul acestui proiect, printre alte acţiuni, persoanele diagnosticate cu boala Pompe au fost sprijinite să se organizeze într-o asociaţie. Preşedintele Asociaţiei este Cosmin Gheorghe Maxim.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: