VIDEO Spot antifumat şocant lansat în Marea Britanie

VIDEO Spot antifumat
şocant lansat în Marea Britanie

Cazurile de cancer provocate de fumat s-au înmulţit în ultimii ani, avertizează autorităţile medicale

Departamentul britanic de sănătate a lansat, în ultimele zile ale anului, un spot împotriva fumatului care conţine imagini cu un impact puternic asupra privitorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Videoclipul atrage atenţia asupra efectelor nocive pe care acest viciu le are asupra sănătăţii şi este parte a unei noi campanii antifumat lansată la sfârşitul anului de autorităţile britanice. În spot apare un bărbat care iese în curte pentru a fuma la cafea. Pe măsură ce trage din ţigară, pe aceasta începe să se dezvolte o tumoare canceroasă.

La finalul videoclipului sunt explicate consecinţele fumatului asupra corpului: „Atunci când fumezi, substanţele chimice pe care inhalezi provoacă mutaţii în organismacestea se fac vinovate de formarea tumorilor canceroase. La fiecare 15 ţigări pe care le fumezi, o nouă mutaţie apare. Dacă ai putea vedea efectele nocive pe care le are ţigara, ai înceta să mai fumezi“, spune mesajul campaniei. Spotul antifumat va fi difuzat timp de 9 luni de posturile de televiziune ale Regatului Unit. Departamentul de Sănătate al Marii Britanii a investit 2,7 milioane de lire sterline  (3,31 milioane de euro) în această campanie.

Profesorul Sally Davies susţine că, în ciuda numeroaselor campanii antifumat derulate în ultimii ani, fumătorii subestimează în continuare consecinţele fumatului asupra sănătăţii. „Vrem ca dependenţii de nicotină să conştientizeze că fiecare pachet de ţigări pe care îl fumează le creşte riscul de cancer (...) Prin intermediul acestui spot vizăm toţi fumătorii, dar mai ales pe cei tineri, care nu au avut ocazia să vadă campaniile agresive derulate până acum. Ei nu înţeleg cum le afectează corpul acest viciu, care sunt riscurile“, a explicat specialistul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările