Un tratament nou împotriva migrenei a fost aprobat în SUA

Un tratament nou
împotriva migrenei a fost aprobat în SUA

Durerile de cap sunt foarte frecvente, cele extrem de puternice având nevoie de medicaţie

Food and Drug Administration – FDA - Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a aprobat un tratament nou care combate migrenele. Medicamentul poate fi administrat chiar de către pacienţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul medicament, denumit Aimovig, a fost creat pentru a fi administrat chiar de către pacienţi, o dată pe lună, cu ajutorul unei seringi cu injecţie, asemănător injecţiilor cu insulină. El va fi disponibil în câteva zile în SUA.

Este vorba despre o „abordare inovatoare“ şi despre “primul şi unicul tratament aprobat de FDA şi dezvoltat specific pentru a preveni migrenele, blocând receptorul de peptidă asociat genei care reglementează calcitonina (CGRP-R)“, se precizează în comunicatul comun dat publicităţii de Novartis grupul farmaceutic elvenţian care a produs medicamentul, împreună cu grupul american Amgen.

În Statele Unite, medicamentul Aimovag va costa 575 de dolari pentru o injecţie lunară de 70 miligrame sau 140 miligrame, iar costul anual al tratamentului va fi de 6.900 de dolari, potrivit agerpres.ro, care preia o ştire AFP.

Specialiştii de la Novartis se aşteaptă ca medicamentul să fie aprobat şi în cadrul Uniunii Europene în lunile viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: