Practicarea meditaţiei în mod regulat  te eliberează de stres. Sfaturi pentru o meditaţie de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul de meditaţie se referă la un număr de tehnici menite să concentreze sau să controleze mintea pentru a putea găsi pacea interioară. Multe persoane care practică meditaţia în mod sistematic afirmă că aceasta te eliberează de stres şi stimulează relaxarea.

Totodată, meditaţia aduce o stare de bine şi încurajează optimisul. Un studiu recent realizat în SUA arată că meditaţia poate stimula anumite părţi ale creierului şi poate întări sistemul imunitar. Alte studii susţin că meditaţia poate elibera practicantul de dureri cronice, cefalee, anxietate, afecţiuni legate de somn, potrivit „Cărţii sănătăţii femeii“, semnată dr dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie.

Potrivit aceleiaşi surse, practicile bazate pe metode de respiraţie sau pe relaxarea fiecărei părţi a corpului sunt printre cele mai bune meditaţii. În paralel trebuie avut în minte în timpul practicii cuvinte precum pace sau calm sau să ne concentrăm asupra unei imagini a unui loc plăcut.

„Puteţi avea şi o imagine efectivă a unui obiect asupra căruia să vă îndreptaţi puterea de concentrare: o floare, o lumânare aprinsă sau o mandala. Important este să vă concentraţi atenţia, să uitaţi gândurile stresante şi să găsiţi o pace interioară“, mai spune dr. Glenviile.

Cel mai potrivit moment pentru meditaţie este dimineaţa, la prima oră sau înainte de a merge seara la culcare.

Persoanele începătoare trebuie să practice şedinţe scurte şi regulate de 10-20 minute zilnic, mărite gradual până la starea de meditaţie fără a pierde concentrarea timp de o oră.

Adoptaţi poziţii confortabile, staţi nemişcat şi menţineţi coloana vertebrală dreaptă.

Exerciţiu de respiraţie de practicat de 2 ori pe zi

Exerciţiul trebuie practicat câte 5 minute, până ajungeţi la 20 de minute, de 2 ori pe zi.

Pasul 1. Găsiţi un loc liniştit, închideţi telefonul. Staţi aşezat pe podea sau folosiţi un scaun, însă picioarele trebuie să atingă podeaua. Închideţi ochii.

Pasul 2. Începeţi încet şi delicat să respiraţi adânc pe nas şi expiraţi pe gură, numărând până la 3. Continuaţi până când respiraţia devine naturală şi ritmică.

Pasul 3. Concentraţi-vă asupra aerului pe care îl inspiraţi. Toate gândurile care vă vin în minte, nu le ignoraţi, observaţi-le şi daţi-le drumul împreună cu aerul. Acest lucru poate părea greu la început, dar tehnica se va îmbunătăţi mult prin practică.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite