Personalitatea, influenţată de anotimpul în care ne naştem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nativii lunilor de toamnă sunt mai puţin expuse riscului de a suferi de depresie Foto Shutterstock
Nativii lunilor de toamnă sunt mai puţin expuse riscului de a suferi de depresie Foto Shutterstock

Oamenii veniţi pe lume în anumite perioade ale anului au o mai mare probabilitate de a avea trăsături comune ale personalităţii, potrivit unui studiu al cercetătorilor maghiari.

Personalitatea oamenilor este puternic influenţată de anotimpul în care se nasc. Concluzia aparţine cerectătorilor maghiari care au studiat 400 de persoane, corelând anotimpul în care a venit fiecare participant pe lume cu personalitatea sa, informează Mediafax.

Oamenii de ştiinţă susţin că aceste trăsături sunt determinate de faptul că anotimpurile influenţează anumite substanţe chimice din creier, cum sunt dopamina şi serotonina, hormoni care controlează starea de spirit.

În urma analizelor făcute a reieşit că persoanele născute vara sunt mai predispuse la a suferi de schimbări bruşte ale dispoziţiei, fiind mai temperamentale. Pe de altă parte, persoanele născute primăvara tind să fie pozitive în atitudine, pline de energie şi optimiste.

De asemenea, studiul a descoperit că persoanele născute toamna suferă mai puţin de depresie, iar cele născute iarna se enervează mai greu.

În esenţă, s-ar părea că data naşterii poate creşte sau descreşte riscul privind dezvoltarea unor tulburări de personalitate mai târziu, în timpul vieţii. În prezent, cercetăm dacă există sau nu markeri genetici legaţi de anotimpul naşterii şi starea de spirit predominantă", a declarat Xenia Gonda, autoarea principală a studiului prezentat zilele trecute la Berlin, la conferinţa anuală a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP).
Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite