Moduri prin care-ţi sporeşti inteligenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capacitatea
 de gândire, puterea memoriei pe termen scurt şi abilităţile de 
comunicare au circuite independente în creier, însă acestea pot fi 
îmbunătăţite cu ajutorul câtorva obiceiuri.
Capacitatea de gândire, puterea memoriei pe termen scurt şi abilităţile de comunicare au circuite independente în creier, însă acestea pot fi îmbunătăţite cu ajutorul câtorva obiceiuri.

De-a lungul timpului, testul IQ a fost considerat factorul care determină nivelul de inteligenţă al unei persoane, însă în urma cercetărilor actuale s-a descoperit că inteligenţa este de fapt determinată de trei componente.

Învaţă, învaţă, învaţă

Creierul este ca un burete; el absoarbe toate informaţiile pe care le primeşte. Aşadar, dacă vrei să-ţi dezvolţi şi mai mult nivelul de inteligenţă, fă-ţi un obicei din a învăţa în fiecare zi câte ceva. Citeşte un articol, un capitol dintr-o carte sau ascultă muzică şi învaţă versurile.

Citeşte

Cititul poate părea plictisitor dacă nu eşti una dintre acele persoane care iubesc să citească, dar studiile recente au arătat că lectura este incredibil de bună pentru creier. Nu numai că îmbunătăţeşte imaginaţia şi creativitatea, ci îmbogăţeşte vocabularul, capacitatea de a fi empatici şi abilitatea de a formula idei clare în viaţa de zi cu zi.

Descoperă care sunt modurile prin care poţi să-ţi sporeşti inteligenţa pe clickpentrufemei.ro

Păstrează-ţi creierul în formă!

Inteligenţa are limite, relevă studiile

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite