Lucruri mai puţin cunoscute care pot duce la depresie

Lucruri mai puţin cunoscute care pot duce la depresie

STare depresivă a unuia dintre partenerii care formează cuplul. FOTO nbcnews.com

Stresul, grijile legate de bani sau de partener  sunt printre motivele foarte cunoscute care duc la apariţia depresiei. Însă, pe lângă acestea, cercetătorii au descoperit şi altele mai puţin cunoscute, arată health.com şi psychologytoday.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dormi cu televizorul aprins
Cercetătorii sunt de părere că lumina difuză emanată de televizor şi de alte aparate electronice precum calculatoarele ne pot afecta starea de spirit. Oamenii de ştiinţă argumentează acest punct de vedere prin faptul că organismul nostru e obişnuit să se relaxeze în timpul somnului în momentul în care e întuneric în cameră. 
 
Oboseală 
Indiferent de cat de mult timp dormi, din cauza depresiei, te vei simţi tot timpul obosit, chiar şi după zilele liber în care ai încercat să te relaxezi. 
 
Agresivitatea
Momentele dese de agresivitate pot duce la apariţia treptată a stărilor depresive. Apare nemulţumirea de propria activitate profesională, de problemele din viaţa sentimentală sau de alte aspecte ale vieţii.  
 
Tulburari ale somnului 
O parte dintre persoanele care sufera de depresie nu mai pot dormi bine. Treziri dese în timpul nopţii, iar dimineaţă de dimineaţă sunt în picioare încă de la răsăritul soarelui.  
 
Schimbări dese ale greutăţii corporale 
Încerci să mănânci, dar nu organismul îţi arată că nu poate accepta nmeroase alimente sau simţi că nu ai poftă de mâncare. În plus, suferi schimbări ale greutăţii în intervale scurte de timp. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările