Medicul Gabriel Diaconu, după cazul de COVID-19 de la Medlife: „Aşteptăm decizia de a fi testaţi pentru Covid-19”

Medicul Gabriel
Diaconu, după cazul de COVID-19 de la Medlife: „Aşteptăm decizia de a fi testaţi pentru Covid-19”

Gabriel Diaconu, medic psihiatru

Psihiatrul Gabriel Diaconu a dezvăluit într-o postare pe Facebook o întâmplare care a avut loc  într-o instituţie medicală din Bucureşti unde este angajat. Medicul a făcut apel la maximă  responsabilitate din partea tuturor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm mai jos întreaga postare: 
 
Aseară târziu o pacientă care a născut la spitalul Life Memorial/ Medlife Griviţa a fost testată pozitiv pentru Covid-19. Pacienta se află în stare bună, şi simptomele ei sunt în remisie. 
Pe de altă parte, din cauza LIPSEI testelor, ea a avut statutul de suspect în ultima săptămână, cât timp a fost internată la Medlife. Asta înseamnă că, până la proba contrarie, tot personalul medical/ paramedical Medlife Griviţa a fost expus răspândirii comunitare a virusului. 
Printre care mă număr şi eu, ca medic psihiatru al clinicii. 
La acest moment aşteptăm decizia de a fi testaţi pentru Covid-19. Eu sunt asimptomatic, ca şi majoritatea colegilor mei, şi şansele sunt foarte mici să fi venit în contact cu patogenul. 
În ultimele săptămâni, pacienţii mei au observat că am redus drastic fluxul de consultaţii, am implementat măsuri severe de igienă, nu am strâns mâna cu nimeni, mi-am spălat/ dezinfectat mâinile cu apă, săpun şi apoi biocid înainte şi după fiecare consultaţie. 
Cu toate acestea, există o fereastră mică de nebănuinţă pe care nu vreau să o las deschisă, câtuşi de puţin. 
Este motivul pentru care, începând de astăzi, 24 martie, 2020, am luat decizia de autoizolare la domiciliu, atât eu cât şi familia mea, pentru următoarele 10 zile. Ultima mea vizită la Medlife Griviţa a fost joi, 20 martie, pentru două ore. Voi continua activitatea în regim remote, online, telefon, dar şi messenging. Avem atâtea lucruri de făcut. 
Consider că aceasta este atitudinea înţeleaptă, matură dpdv medical. Îmi încurajez colegii medici să urmeze aceeaşi cale. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: