Fericirea se învaţă. Ce soluţii dovedite de a fi mereu cu zâmbetul pe buze avem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fericirea se învaţă. Orice tip de activitate fizică ne ajută la schimbarea dispoziţiei în bine
Fericirea se învaţă. Orice tip de activitate fizică ne ajută la schimbarea dispoziţiei în bine

Unele persoane pur şi simplu mustesc de fericire şi de bună dispoziţie. Nu le vezi niciodată încruntate şi nu pierd nicio ocazie de a se distra, lăsând emoţiile negative şi îngrijorările deoparte. Dacă te gândeşti că tu, în niciun caz, nu poţi fi o astfel de persoană, ei bine, mai gândeşte-te o dată.

Ştiinţa a dovedit că avem puterea de a ne schimba perspectiva asupra vieţii, dau asigurări specialiştii. Şi, în plus, nici nu este greu. Iată câteva trucuri care s-au dovedit eficiente!

Activitatea fizică stimulează circulaţia sângelui şi, implicit, eliberarea de endorfine în organism, endorfine care combat starea de indispoziţie. Cercetările au arătat că exerciţiile fizice pot ajuta la reducerea simptomelor de depresie, potrivit health. com. Orice tip de activitate fizică ne este utilă: de la simplul alergat în parc, până la pedalarea pe bicicleta medicală, yoga, dansul, atâta vreme cât ne face să transpirăm. Chiar şi o repriză iute şi scurtă de 20-30 de minute ne poate salva.

Dacă începem să vedem roşu în faţa ochilor din pricina nervilor, este cazul să ne apucăm de yoga. Exerciţiile de yoga controlează respiraţia şi îndepărtează temerile şi frustrările. Uneori, când eşti  într-o dispoziţie proastă este suficient să respiri adânc şi să-ţi oxigenezi corpul. Arcuirea spatelui este o excelentă variantă de a-şi schimba dispoziţia. Putem face „podul“ de sus sau de jos având grijă să ne arcuim spatele cât de tare putem. Poziţia ar trebui menţinută preţ de 5-8 respiraţii, apoi revenim în poziţie firească. Putem repeta de două ori. Dacă ne este pea greu, facem arcuirea doar pe jumătate pentru a culege, totuşi, jumătate din beneficii.

Legumele verzi de tipul spanacului sunt bogate şi în acid folic, furnizând 33% din necesarul corporal, zilnic. Nutrienţii conţinuţi ajută la reducerea dispoziţiei negative prin producerea dopaminei în creier. Un studiu american din 2012 a arătat că persoanele de vârstă mijlocie care obişnuiau să consume alimente bogate în acid folic aveau o predispoziţie mai redusă de a face depresii, comparativ cu acelea care nu aveau acest obicei.  

Terapia comportamentală este o soluţie dovedită de tratament împotriva depresiei şi a anxietăţii. Tratamentul poate ajuta persoanele să transforme gândurile negative în gânduri pozitive, reuşind astfel să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.

Ne-am putea cumpăra flori singuri! O echipă de cercetători de la Harvard a ajuns la concluzia că a avea flori proaspete în apartament ne creşte şansa de a fi bine dispuşi. Persoanele care au fost incluse în studiu s-au dovedit mai înţelegătoare cu ceilalţi, mai entuziaste şi mai binedispuse la serviciu.

Poate vă gândiţi că zâmbetul este o consecinţă a faptului de a fi fericit, însă o serie de cercetări au arătat că schiţarea zâmbetului – chiar dacă forţată – poate activa centrii fericirii din creier, ajutându-ne să ne schimbăm dispoziţia în bine. Aşadar, exerciţiul zâmbetului este obligatoriu!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite