Excesul de alimente iuţi poate creşte riscul de demenţă. Studiu

Excesul de alimente iuţi poate creşte riscul de demenţă.
Studiu

Excesul de alimente iuţi poate afecta funcţiile cognitive

Rezultatele unui studiu realizat de oameni de ştiinţă din mai multe ţări arată o asociere între creşterea consumului de chili şi a riscului de demenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Chili este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, în Asia mai mult decât în ţările europene. În unele regiuni din China, precum Sichuan şi Hunan, în medie, aproape unul din trei adulţi consumă în fiecare zi alimente picante“, a declarat unul dintre autorii studiului, Ming Li, de la Universitatea din Australia de Sud, citat de agerpres.ro.

Capsaicina este ingredientul activ din chili şi ar avea un rol în stimularea metabolismului, arderea grăsimii şi inhibarea tulburărilor vasculare.

Studiile anterioare au arătat că că chili este benefic pentru greutatea corporală şi presiunea arterială. Însă, în această cercetare, am identificat efecte adverse asupra cogniţiei în rândul adulţilor vârstnici, a reamintit Zumin Shi, profesor asociat la Facultatea de Ştiinţe Medicale din cadrul Universităţii din Qatar.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cercetarea în cauză este primul studiu longitudinal care analizează asocierea dintre aportul de chili şi funcţiile cognitive.  
În cadrul unui studiului au fost monitorizaţi 4.582 de adulţi din China, de 55 de ani şi peste această vârstă, în perioada 1991 şi 2006 şi s-a descoperit că mai mult de 50 de grame de chili pe zi duce la un declin cognitive mai rapid.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele cu o greutate corporală normală ar putea fi mai sensibile la aportul de chili în comparaţie cu indivizii supraponderali. Astfel, memoria şi greutatea lor suferă un impact mai mare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: