Efectele platformelor online de socializare asupra dispoziţiei tinerilor. Ce au descoperit cercetătorii

Efectele platformelor
online de socializare asupra dispoziţiei tinerilor. Ce au descoperit
cercetătorii

Cercetătorii mută accentul şi spun că nu timpul petrecut onlineeste important la tineri

Efectele platformelor online de socializare asupra stării de bine a tinerilor sunt  „mici“, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, citat de Press Association.

Ştiri pe aceeaşi temă

În opinia profesorului Andrew Przybylski de la Universitatea Oxford, citat de agerpres.ro. aceste concluzii sugerează faptul că societatea ar trebui să  „renunţe la noţiunea de timp petrecut în faţa ecranelor“ şi să analizeze în schimb dacă anumite aspecte ale comportamentului online sunt dăunătoare.

„În condiţiile în care, în cea mai mare parte, dezbaterea actuală se bazează pe dovezi insuficiente, acest studiu reprezintă un pas important către definirea efectelor tehnologiei asupra stării generale“, a declarat profesor Przybylski, unul dintre autorii cercetării. Acesta a descris timpul dedicat ecranelor drept un „nonsens zgomos din punct de vedere statistic“ adăugând că „la nivel individual, nu timpul ar trebui să îi îngrijoreze pe părinţi“.

„A crede că platformele de socializare sunt precum o cutie neagră cu un fel de bombă cu ceas deasupra este aproape sigur greşit“, a adăugat Przybylski.

Una dintre autorii studiului, Amy Orben, de la Universitatea Oxford, a declarat că această cercetare „demonstrează că este necesar să încetăm să privim media de socializare ca un întreg şi să începem să luăm în considerare nuanţele'“.

„Pentru că dacă, spre exemplu, aflăm că o anumită activitate este de fapt mai dăunătoare decât altele aceasta ar putea fi de fapt o oportunitate de a analiza şi de a găsi soluţii în loc să susţinem că totul este nociv“, a subliniat Orben.

Cercetătorii au lansat un apel către companiile care administrează reţelele de socializare pentru a face publice informaţii privind activitatea utilizatorilor, date ce i-ar putea ajuta la îmbunătăţirea informaţiile în acest domeniu. „Numai atunci vom putea desluşi constelaţiile complexe ale efectelor formării tinerilor în epoca digital“, au notat ei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: