Cum te transformă alcoolul într-o altă persoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uneori, un pahar  cu vin poate fi un fel de a ne relaxa şi de a uita de obseala acumulată de-a lungul unei zile de muncă. De multe ori, însă, alcoolul maschează o depresie, o anxietate sau alte probleme de sănătate.

Pe termen scurt consumul de alcool poate fi o soluţie de schimbare a dispoziţiei, pe termen lung însă poate avea efecte la nivel psihic, de la depresii, până la suicid, potrivit newhealthadvisor.com.

Depresie. Alcoolul obturează emoţiile făcându-ne să ne simţim mai energici şi nu atât de singuri. Suntem mai puţin iritaţi, timpul trece mai repede şi avem un sentiment de uşurare. Temporar. Odată ce efectul alcoolului se duce, revin problemele. Pe termen lung alcoolul duce la depresie care nu poate fi tratată decât prin terapie şi medicaţie.

Agresivitate. În mod normal, oamenii îşi controlează comportament pentru a putea avea relaţii civilizate cu ceilalţi. Alcoolul suprimă aceste inhibiţii scoţând la iveală latura violentă a individului. În acest fel se explică şi de ce alcoolul este strâns legat de violenţa domestică. Sub influenţa alcoolului unele prsoane sunt mult mai iritabile şi pot avea reacţii triviale însoţite de izbucniri violente.

Tulburări de somn. Alcoolul este adesea folosit ca sedativ. Însă veţi avea nevoie de alcool din ce în ce mai mult pentru a adormi. Alcoolul interferează cu procesele normale care au loc în creier atunci când dormim, astfel că timpul de odihnă este dat peste cap.

Psihoze. Apar după un consum susţinut de alcool timp de câteva săptămâni şi sunt însoţite de halucinaţii, deliruri. Băutorii înrăiţi care renunţă dintr-o dată au de cele mai multe ori delirium tremens şi psihoze associate care include confuzia şi tremur corporal.

Memorie distrusă. Alcoolul afectează procesele chimice din creier. Băutorii înrăiţi suferă de pierderi de memorie permanente.

Starea de negare. Alcoolicii refuză să creadă de cele mai multe ori că au o problemă şi că au nevoie de ajutor pentru a o rezolva. Ei pun alcoolismul lor pe seama altcuiva. Starea de negare îi face pe unii să creadă că de fapt ei nu au o problem chiar atât de mare cu alcoolul şi că se pot opri oricând doresc.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite