Ce este sindromul Peter Pan şi cum se manifestă la maturitate. Bărbaţii sunt mai afectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu sindromul Peter Pan nu reuşesc să se maturizeze. Foto: Shutterstock
Persoanele cu sindromul Peter Pan nu reuşesc să se maturizeze. Foto: Shutterstock

Numele sindromului Peter Pan are legătură cu celebrul personaj din desenele animate pentru că indivizii care suferă din pricina lui nu reuşesc să se maturizeze.

Mai bine zis, persoanele cu sindromul Peter Pan refuză să devină adulţi, preferând să rămână în lumea minunată a copilăriei. Din fericire, specialiştii au găsit şi un tratament eficient pentru această afecţiune.

Specialiştii vorbesc despre imposibilitate de maturizare şi atrag că este important să recunoşti simptomele, că suferi de acest sindrom şi să înveţi cum să ai încredere din nou în tine. De regulă, „Peter Panii‟ sunt uşor de identificat după semnele care îi scot în evidenţă cu uşurinţă. Învaţă de la specialişti cum să scapi de acest sindrom şi cum să te maturizezi, să creşti, să te dezvolţi fără teama de necunoscut!

Ca să devii un adult cu acte în regulă nu este suficient să creşti, să bifezi calităţi fizice. Să fii adult, să fii matur înseamnă să ai încredere în tine, iar persoanele care suferă de sindromul Peter Pan la acest capitolul nu tau aşa de bine. În plus, acestea se tem de eşec şi nu au o idee clară a ceea ce îşi doresc de la viaţă. Statistic, bărbaţii sunt mai afectaţi de acest sindrom – o să descoperi mulţi „Peter Panii‟ locuind în aceeaşi casă cu părinţii, chiar dacă spaţiul nu este unul generos şi chiar dacă ei sunt trecuţi bine de vârsta primei tinereţi.

Citeşte aici ce soluţii există pentru persoanele care au sindromul Peter Pan!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite