
Riscul apariţiei maladiei Alzheimer creşte odată cu înaintarea în vârstă. Pentru a preveni demenţa şi a avea un creier sănătos, fii atentă la alimentaţia de zi cu zi!
Somonul
Grăsimile sănătoase din compoziţia somonului sunt considerate esenţiale pentru buna funcţionare a creierului. Potrivit specialiştilor, o porţie de aproximativ 150 de g de peşte roşu consumată o dată pe săptămână încetineşte cu 12% declinul cognitiv.
Ouăle
Bogate în proteine, dar sărace în calorii, ouăle au un conţinut mare de vitamina E şi Omega-3, care contribuie la dezvoltarea de noi celule la nivelul creierului. Doctorii recomandă consumul a 4 ouă pe săptămână.
Descoperă mai multe alimente benefice pentru creier pe clickpentrufemei.ro.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: