Îţi este greu să te concentrezi? Cum rezolvi această problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea cerebrală poate fi îmbunătăţită prin alimentaţie şi somn odihnictor
Activitatea cerebrală poate fi îmbunătăţită prin alimentaţie şi somn odihnictor

Lipsa de concentrare şi memoria slabă sunt caracteristici ale omului modern. Ele pot fi determinate de stres, anxietate sau pot fi rezultatul utilizării anumitor pastile.

Nu de puţine ori, constatăm că ne e greu să ne amintim unele lucruri sau că nu ne putem concentra să finalizăm lucruri la birou sau acasă. Aceste lucruri nu trebuie să ne îngrijoreze însă foarte tare întrucât au devenit atribute ale omului modern.  Stresul este cel care declanşează astfel de manifestări  chiar şi la persoanele tinere.

Specialiştii susţin că la 22 de ani creierul este în formă maximă şi rămâne astfel până la 28 de ani, după care începe să îmbătrânească. Pe lângă stres şi anxietate dificultăţile de concentare pot avea drept cauză folosirea anumitor medicamente excesul de alcool, lipsa somnului sau un somn în reprize, o alimentaţie săracă în vitamine şi minerale, precum şi variaţiile de estrogen din organsim.

Cum întărim memoria şi concentrarea

Unele studii susţin că alcoolul, cafeaua, zahărul, ciocolata, prăjiturile, brânza, pâinea, consumate în exces periaode lungi de timp determină tulburările de memorie. În schimb, o hdratare corespunzătoare, respectiv 2-3 litri pe zi - şi o nutriţie săracă în grăsimi, dar bogată în vitamine şi minerale îmbunătăţesc memoria.  Uleiul de peşte nu trebuie să lipsească din alimentaţie întrucât conţine acizi graşi omega 3 şi 6, cunoscuţi ca stimulenţi ai activităţii cerebrale. În plus, carnea, peştele şi produsele lactate conţin vitamina B 12, vitamină care îmbunătăţeşte memoria.

Totodată, somnul de noapte este foarte important şi trebuie să se întindă pe minimum 7-8 ore pentru a permite creierului să se relaxeze.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite