7 activităţi pentru a menţine creierul în formă

7 activităţi pentru a menţine creierul în formă

Menţinerea  legăturii cu ceilalţi, participarea la activităţi culturale sau practicarea  unui sport de echipă sunt obiceiuri sănătoase pentru creier.

În timp, toate organele se deteriorează şi îşi pierd capacitatea de a îndeplini în mod optim sarcinile pentru care sunt responsabile. Creierul se numără printre ele. Vestea bună este că acest proces poate fi încetinit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru oricine dintre noi este posibil să aibă o bună funcţionare a creierului şi a funcţiei cognitive pe tot parcursul vieţii, prin însuşirea unui mod de viaţă echilibrat, în care să fie integrate activităţi utile şi exerciţii fizice. Iată câteva sfaturi care vă vor permite să vă menţineţi creierul sănătos şi într-o formă bună.

1. Activitatea fizică regulată este importantă

Exerciţiile fizice întăresc celulele creierului şi conexiunile dintre ele. Acest lucru permite, printre altele, stimularea creării de noi celule nervoase şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ceea ce limitează riscul de a suferi de o afecţiune cardiovasculară, de boala Alzheimer sau alte forme de demenţă. Activităţile cele mai recomandate sunt: mersul pe jos sau cu bicicleta, plimbările, grădinăritul şi dansul.

2. Adoptă o dietă sănătoasă

Alimentaţia nesănătoasă duce de obicei la o creştere a nivelului colesterolului rău. Acest lucru creşte riscul de a suferi de boli cardiovasculare şi, prin urmare, de leziuni ale creierului. O dietă bazată pe consumul de legume verzi, fructe şi cereale, ne ajută să ne protejăm celulele din creier. Printre produsele alimentare recomandate pentru creier se numără: spanacul, broccoli, peştele, seminţele şi fructele uscate.

3. Socializează

Relaţiile sociale sunt parte integrantă a vieţii noastre încă din copilărie şi joacă un rol important în dezvoltarea noastră cognitivă. Menţinerea  legăturii cu ceilalţi, participarea la activităţi culturale sau practicarea  unui sport de echipă sunt obiceiuri sănătoase, care acţionează ca veritabile scuturi împotriva demenţei. Rămâi activ prin muncă şi integrează-te în grupuri comunitare sau în cauze de interes public.

Află pe Clicksanatate.ro ce activităţi indică specialistul pentru menţinerea sănătăţii  creierului!

Ceaiuri care îţi susţin imunitatea

Trucuri pentru a scăpa rapid de guşă
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: