Zahărul ne distruge tenul şi ne îmbătrâneşte mai repede

Zahărul ne distruge
tenul şi ne îmbătrâneşte mai repede

Cantitatea de zahăr în cazul unui adult nu ar trebui să depăşească 3 linguriţe pe zi

Alimentele cu indice glicemic mare determină creşterea bruscă a glicemiei şi potenţează reacţiile inflamatorii din corp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zahărul sub orice formă ar fi influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei două substanţe care susţin tinereţea şi supleţea pielii. Astfel, potrivit theindependent.com consumul de de alimentele care au un indice glicemic ridicat duce la creşterea rapidă a glicemiei şi la fluctuaţii rapide ale insulinei. În timp, asta poate duce la rezistenţa la insulină şi chiar diabet, care accelerează procesul de îmbătrânire.

Potrivit dermatologului Tamara Griffiths de la Asociaţia Dermatologilor din Marea Britanie, alimentele dulci stimulează o reacţie chimică în corp numită glicare şi care produce îmbătrânirea mai rapidă.  

Alături de zahăr, şi făina albă determină creşterea bruscă a glicemiei şi stimulează recaţiile inflamatorii din corp, mărind riscul apariţiei ridurilor.

Alţi cercetători atrag atenţia că pe lângă faptul că îmbătrânesc, produsele cu indice glicemic mare cresc producţia de sebum ducând la acne, mai ales în situaţia în care există déjà tendinţa de îngrăşare a tenului.

Ca şi în alte situaţii, cheia unei alimentaţii sănătoase este consumul moderat de zahăr şi nu excluderea în totalitate a acestui aliment din dietă.

Aceasta înseamnă maximum 3 linguriţe de zahăr pe zi în cazul adulţilor sănătoşi şi maximum 40 grame în cazul copiilor cu vârste între 7 şi 10 ani (echivalentul a 10 linguriţe), incluzând aici şi dulciurile şi 70 de grame în cazul celor cu vârste între 11 şi 19 ani.

Medicii atraga atenţia că sub 2 ani acest aliment nu ar trebui dat copiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările