Vrei să trăieşti veşnic? Ei bine, ai putea, dacă ai fi miliardar

Vrei să trăieşti veşnic? Ei
bine, ai putea, dacă ai fi miliardar

Visul vieţii veşnice pare tot mai aproape. Cel puţin pentru oamenii cu bani

Antreprenori de top în tehnologie şi biomedicină sunt pe cale să găsească soluţii pentru a trăi veşnic sănătos. Primii beneficiari ai acestor visuri ar urma să fie miliardarii care au investit saci cu bani în aceste tehnologii de extindere a vieţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un antreprenor din California şi şi promotor al tehnologiei viitoare, Peter Diamandis, şi-a unit forţele cu un reputat antreprenor specializat în biomedecină şi specialist în cercetarea celulelor stem placentare, dr. Bob Hariri, şi au fondat Celularitatea, un firmă menită să realizeze pentru miliardari cel mai vechi vis al omenirii, potrivit Deutsche Welle.

„Celularitatea încearcă să facă 100 de ani noul 60 şi să ofere oamenilor un maximum de estetică, mobilitate şi păstrare a funcţiilor cognitive, chiar dacă nu mai sunt chiar atât de tineri“, a anunţat noua firmă pe site-ul său. Compania ar urma să folosească celule stem placentare pentru regenerarea ţesuturilor şi a organelor îmbătrânite.

Pe măsură ce organismul uman îmbătrâneşte, numărul de celule stem se reduce, împiedicând abilitatea corpului de a se vindeca şi a se repara singur. „Prin completarea rezervorului nostru de celule stem – kit-ul natural de reparaţii – putem continua să ne extindem longevitatea“, potrivit sursei mai sus citate.

Investitori în longevitate

Celularitatea este cel mai recent exemplu al unui fenomen care capătă amploare în rândurile establishmentului din Silicon Valley în care magnaţi ai noilor tehnologii finanţează cercetări biomedicale care contracarează efectele îmbătrânirii, cancerul şi afecţiunile neurodegenerative în dorinţa lor de a trăi sănătoşi pentru totdeauna.

Diamandis şi colegii săi într-ale tehnologiei consideră că fiecare an care trece măreşte exponenţial şi şansele celor suficient de bogaţi, accesul lor la cele mai bune tehnologii şi mijloace regenerative.

În circa un deceniu de acum încolo, cel puţin unii dintre ei pot spera să devină, practic, nemuritori. Un lucru este clar: dacă este fezabil din punct de vedere tehnologic aşa-numita metodă Longevity Escape Velocity va deveni realitate, iar primii beneficiari vor fi miliardarii care au finanţat-o.

Ce urmează?

Această situaţie ridică însă două probleme majore politice şi economice. În primul rând, dacă milioane sau – posibil – miliarde de oameni vor trăi în cele din urmă cu sutele de ani cum se poate evita suprapopularea? În plus, pentru a compensa această tendinţă de creştere excesivă a populaţiei, oamenii vor face din ce în ce mai puţini copii. Ponderea copiilor în populaţia totală va scădea.

În al doilea rând, se pune întrebarea dacă societatea este dispusă să accepte apariţia unei elite superbogate ai cărei membri refuză să moară. O soluţie la această problemă ar putea fi o limită superioară a averii personale şi a drepturilor de posesiune.

În orice caz, acestea sunt cele două mari întrebări la care umanitatea va trebui să răspundă în următoarele decenii, scrie DW.

 

citeste totul despre: