Virusul mortal din Orientul Mijlociu a ajuns în SUA. Primul caz confirmat la un american

Virusul mortal din Orientul Mijlociu a ajuns
în SUA. Primul caz confirmat la un american

Autorităţile sanitare din Statele Unite au confirmat prezenţa noului coronavirus, care a provocat deja 92 de decese, la un american care a călătorit în Arabia Saudită.

Ştiri pe aceeaşi temă


Americanul infectat este un bărbat care locuia în Arabia Saudită şi lucra în sistemul sanitar de acolo şi care a mers în vizită la rudele din Chicago săptămâna trecută. Ajuns în Statele Unite, a început să manifeste simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus înrudit cu cel care provoască SARS (Sindromul Acut Respirator Sever).

Medicii spitalului american unde a ajuns bărbatul au trimis probe la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) pentru confirmarea suspiciunilor de MERS (Middle East Respiratory Syndrome). După confirmare, bărbatul este izolat, starea lui este stabilă şi este internat la Spitalul Comunitar din Munster, Indiana. Totuşi, are nevoie de oxigen pentru a putea respira bine.

Autorităţile sanitare americane iau toate măsurile pentru a evita răspândirea virusului, monitorizând întreg personalul medical care a intrat în contact cu bărbatul.

Care sunt simptomele

Pacientul a călătorit din Riyadh la Londra şi apoi la Chicago pe 24 aprilie. Apoi aluat autobuzul de la Chicago la Indiana, interval în care putea infecta şi alte persoane care i-au stat în apropiere. Trei zile mai târziu, bărbatul a început să aibă manifestări ca: dificultăţi de respiraţie, tuse şi febră. A ajuns la Urgenţe pe 28 aprilie.

Până în prezent, la nivel mondial au fost confirmate 401 cazuri de infecţie cu noul coronavirus în 12 ţări, dintre care 93 s-au soldat cu decesul.

Deşi încă nu se cunosc foarte multe detalii despre mecanismele de răspândire a virusului, specialiştii cred că de vină ar putea fi şi factorii climatici. Cele mai multe cazuri până acum au fost raportate în intervalul aprilie-mai 2013, în estul Arabiei Saudite.

În plus, au fost înregistrate şi cazuri de transmitere de la om la om, în situaţia unui contact direct şi îndelungat, cum ar fi la membrii familiilor care i-au îngrijit pe cei bolnavi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările