VIDEO Premieră chirurgicală: omul cu două tălpi la un picior. Soluţia prin care medicii au salvat piciorul amputat în timpul unui accident de muncă

Premieră chirugicală: omul cu două tălpi la un picior

Chirurgii din China au salvat piciorul secţionat al unui bărbat printr-o procedură extremă: i l-au ataşat de piciorul sănătos în urma unei operaţii laborioase. Acum aşteaptă să se vindece ţesuturile, ca să i-l pună la loc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat din China are acum un picior cu două tălpi, după  ce chirurgii i-au ataşat de picorul drept o parte a piciorului stâng.

Medicii din oraşul Zhengzhou, aflat în centrul Chinei, au recurs la această procedură îndrăzneaţă în încercarea de a păstra extremitatea secţionată în timpul unui accident la locul de muncă. 

Chirurgii au folosit arterele şi venele de la piciorul drept pentru a iriga cu sânge ţesuturile părţii secţionate a piciorului stâng, astfel încât acestea să râmână viabile în vederea unei transplantări ulterioare la loc.

Procedura neobişnuită a fost efectuată în încercarea de a salva atât partea amputată, cât şi membrul în sine, oferindu-le timp să se vindece după traumă.

„A căzut şi o maşină de tăiat i-a secţionat piciorul. Pacientul a fost grav rănit şi trebuia să facem ceva ca el să poată merge. Aşa că am folosit tehnologia microscopică pentru a păstra toate ţesuturile vii ale piciorului rupt. Atunci când suprafaţa plăgii se va recupera, vom muta partea secţionată înapoi la celălalt picior“, a explicat chirurgul care a efectuat procedura radicală.

Medicul speră ca intervenţia chirurgicală de reataşare a piciorului la locul său să poată fi făcută peste o lună.

„Depinde de semnele vitale şi de evoluţia plăgii. Sperăm ca în aproximativ 20 de zile ţesuturile se se refacă îndeajuns pentru a realiza intervenţia“, a precizat acesta. 


Piciorul amputat al unui bărbat chinez a fost ataşat de piciorul sănătos, urmând să fie pus la loc peste o lună FOTO captură video

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările