VIDEO Ledurile, viitorul luminii artificiale

Ledurile vor ocupa aproape jumătate din piaţa iluminatului comercial până în 2020. Diodele luminescente, recunoscute pentru eficienţa energetică, ar putea micşora facturile la energie în cazul iluminatului public, al celui comercial sau al instituţiilor publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piaţa ledurilor va cunoaşte o expansiune rapidă în următorii ani întrucât diodele luminescente sunt considerate a fi cea mai bună soluţie pentru diminuarea facturilor la energia electrică.

Un raport amplu al companiei de cercetare de piaţă Pike Research arată că 46% din piaţa iluminatului comercial, evaluată la 4,4 miliarde de dolari anual, va reveni ledurilor până în 2020, informează www.businessgreen.com.

Cum vor câştiga ledurile teren

Cu toate că diodele luminescente au avut dintotdeauna o reputaţie bună în privinţa eficientizării energiei, costurile iniţiale ale acestor sisteme de iluminat le-au făcut prohibitive.

În ultima vreme însă, preţurile diodelor luminescente au scăzut şi vor continua să mai scadă îndeajuns de mult încât managerii proprietăţilor comerciale să le găsească atractive din punct de vedere economic, anticipează autorii studiului „Eficientizarea luminatului electric pentru piaţa comercială".

Schimbarea sistemelor vechi de iluminat, cu incandescenţă sau fluorescente, cu leduri va porni din spaţiile publice, mai prevăd autorii studiului.

De altfel, diodele sunt deja prezente în spaţiul public prin semafoare sau semnele care arată ieşirea dintr-o clădire. De altfel, administraţia oraşului Los Angeles a înlocuit deja o bună parte din sistemele de iluminat public cu leduri, inclusiv toţi cei 209.000 stâlpi de iluminat stradal.

Rezultatul: o reducere anuală de 40 de procente la factura totală pentru iluminatul public. Conform raportului, însă, până când preţul ledurilor va scădea suficient de mult, becurile fluorescente vor juca un rol esenţial în reducerea facturilor la electricitate ale companiilor sau ale magazinelor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: