VIDEO Filmul care te poate convinge să renunţi la fumat

VIDEO Filmul care te poate convinge să renunţi la fumat

Renunţaţi la fumat şi plimbaţi-vă prin parc

Viciul favorizează apariţia bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, a bolilor infecţioase şi a mai multor tipuri de cancer. Însă toate aceste afecţiuni - şi multe altele - nu trezesc repulsia de ţigară pentru un fumător.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu familia, continuând cu prietenii, colegii, medicii şi presa, toată lumea atrage atenţia asupra riscurilor ridicate de ţigări.

Fumatul scade nivelul colesterolului "bun" în sânge şi îngustează arterele. Persoanele tinere care fumează au un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat, pentru că nicotina scade secreţia de insulină la nivelul pancreasului. Diabetul, la rândul lui, este un factor de risc pentru infarctul miocardic, pentru că afectează vasele. Citeşte mai multe AICI

Persoanele care fumează în primele 30 de minute după trezire sunt cu 79% mai predispuse să dezvolte cancer pulmonar decât cele care amână cel puţin o oră prima ţigară, arată un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie. Citeşte mai multe AICI

Avortul spontan, naşterea prematură şi bolile infecţioase sunt favorizat tot de fumat. Practicarea viciului în timpul sarcinii pune în pericol atât mama, cât şi bebeluşul şi, cu toate acestea, circa 30% din femeile însărcinate fumează. Citeşte mai multe AICI

Iată cum respiră un fumător

Toate aceste informaţii şi multe altele lasă rece un fumător. Din acest motiv, o echipă de medici din Europa a realizat un experiment pe două perechi de plămâni. Prima pereche a aparţinut unui om care murise dar nu din cauza vreunei afecţiuni pulmonare, a doua pereche a fost prelevată de la un om care a murit de cancer pulmonar.

Doctorii au realizat acest experiment pentru a arăta cum respiră un om sănătos şi cum respiră un fumător. Comentariile care apar pe imagini explică faptul că portiunile care nu se miscă sunt nefuncţionale, iar capacitatea pulmonară a unui fumător se reduce în functie de numărul de ţigări fumate.

Filmuleţul postat pe youtube se numeşte "Motivul nr. 1 pentru a te lăsa de fumat"


Citeşte şi:
FOTO Cum îţi distrug chipul ţigările, alcoolul şi zahărul din alimentaţie

Un singur trabuc, la fel de nociv ca un pachet de ţigări

Ţigara de după trezire favorizează cancerul pulmonar

Fumatul în secolul XXI: 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre ţigări

Ce putem face pentru a preveni accidentele cardiaceDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările