VIDEO Fetiţa care nu îmbătrâneşte poate deţine secretul vindecării de Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cheia descoperirii leacului pentru boala Alzheimer poate fi o fetiţă care suferă de o boală rară, numită „imortalitate biologică“, şi care o face să arate ca un bebeluş de trei luni.

La cei opt ani ai săi, Gabby Williams din SUA cântăreşte doar cinci kilograme şi are înfăţişarea unui bebeluş. Nu creşte aproape deloc, iar părinţii ei încă o îmbăiază, o plimbă în căruţ şi îi schimbă scutecele, notează „The Guardian Express“.

Margaret Williams, mama lui Gabby, spune că nu prea s-a schimbat de la naştere. Abia de curând a început să se lungească un pic şi să poarte hăinuţe pentru bebeluşi între 3 şi 6 luni. „Fetiţa mea nu creşte deloc“, spune Margaret.

În ultimii doi ani, Gabby a fost studiată de Richard Walker, fost cercetător la Universitatea din Florida, SUA. El spune că fetiţa suferă de o boală genetică foarte rară: imortalitate biologică. „Se petrece ceva cu pacienţii care suferă de această afecţiune, ceva care le întârzie procesul de dezvoltare“, declară cercetătorul. Rata de modificare a organismului este atât de înceată, încât orice schimbare, cât de mică, este nesemnificativă, nici măcar nu se observă.

Cercetătorul mai studiază alţi doi pacienţi care suferă de această boală: un american din Florida de 29 de ani, care arată ca la 10 ani, şi o femeie din Brazilia, de 31 de ani care nu s-a dezvoltat mai mult decât un copil de doi ani.

Walker a descoperit că una dintre genele lui Gabby este distrusă. În cazul în care poate depista despre ce genă este vorba, el poate opri procesul de îmbătrânire a oamenilor. Dar, această descoperire poate ajuta şi în lupta cu boala Alzheimer, oprind deteriorarea celulară.

Situaţia în care se află Gabby este foarte rară, dar nu ereditară. În lume există doar câteva cazuri, iar din această cauză doctorii fetiţei nu pot spune cât va trăi. Cromozomii ei sunt normali, însă are alte deficienţe: este oarbă şi, se pare, nu va vorbi niciodată. 


Citeşte mai multe despre Alzheimer:

VIDEO Muzica poate trezi din nou la viaţă pacienţii cu Alzheimer

Se spune că muzica „ia durerea cu mâna“, îmblânzeşte animalele şi, mai nou, trezeşte la viaţă pacienţii cu Alzheimer.

Patru metode prin care să-ţi menţii mintea ageră odată cu înaintarea în vârstă

Odată cu înaintarea în vârstă, problemele de zi cu zi devin din ce în ce mai apăsătoare, iar mintea nu mai funcţionează la fel de bine ca în trecut. Sănătatea mintală este foarte importantă, mai ales la vârste înaintate, protejarea ei fiind foarte importantă. Dar cum poţi să te asiguri că mintea ta rămâne ageră pe măsură ce îmbătrâneşti?

10 semne prevestitoare ale bolii Alzheimer. Cum poţi fi de ajutor pentru cei dragi afectaţi

Chiar dacă modificările memoriei sunt semne relativ naturale ale înaintării în vârstă, unele dintre acestea pot să fie asociate ca simptome ale bolii Alzheimer.

Oamenii vor fi nemuritori până în 2045 şi proteza pentru memorie va eradica Alzheimer sau alte boli similare

Cercetătorii n-au descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţe, dar ei sunt destul de optimişti că nemurirea va fi atinsă până la mijlocul acestui secol. Şi asta printr-un procedeu banal în tehnologie, în orice gadget şi computer.

Descoperirea bolii Alzheimer se datorează unui român: neurologul Gheorghe Marinescu

Cu nouă ani înainte ca Alois Alzheimer să înceapă măcar să se gândească la tulburările de memorie ale pacienţilor lui, neurologul român Gheorghe Marinescu şi patologul francez Paul Oscar Blocq identificaseră deja leziunile din creier care stau la baza lor. La 150 de ani de la naşterea profesorului Gheorghe Marinescu, descoperirile şi realizările neurologului român rămân puncte de reper în medicina românească şi mondială.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite