Vergeturile: de ce apar şi cum pot fi estompate

Vergeturile: de ce apar şi cum pot fi estompate

Hidratarea are rol preventivwww.clicksanatate.ro

Neplăcere specifică mai ales femeilor, vergeturile apar din cauza diminuării fibrelor de colagen şi de elastină din piele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Neplăcere specifică mai ales femeilor, vergeturile apar din cauza diminuării fibrelor de colagen şi de elastină din piele.

Vergeturile apar în anumite perioade ale vieţii cum sunt adolescenţa şi sarcina, dar şi atunci când apar fluctuaţii de greutate (îngrăşarea sau slăbirea bruscă).

Iniţial, au culoarea violacee (6-12 luni), după care capătă o nuanţă sidefată (cele mai vechi de 1 an), prezentându-se, adesea, sub forma unor cicatrici liniare. Vergeturile sunt localizate mai ales pe şolduri, coapse, pe fese şi în zona sânilor.

Hidratarea are rol preventiv

Pentru prevenirea vergeturilor, este necesară hidratarea atât din interior, cât şi din exterior, prin folosirea unor produse adaptate precum cele care au în compoziţie colagen, elastină, coenzima Q10 sau aloe vera.

Sunt de evitat băile fierbinţi, dar mai ales variaţiile bruşte de greutate – îngrăşare sau slăbire. O atenţie sporită trebuie acordată în perioadele de schimbări hormonale – adolescenţă, sarcină şi menopauză.

Aplicate cu regularitate, cremele antivergeturi au o eficienţă moderată. Nu există o modalitate care să le facă să dispară complet, dar sunt câteva modalităţi dermatocosmetice care le fac mai puţin vizibile.

 

Citeşte mai multe despre cauzele apariţiei vergeturilor pe www.clicksanatate.ro

 

Remedii naturiste pentru celulită şi vergeturi

Remedii pentru vergeturile din sarcină

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările