Vaccinarea copilului, un beneficiu sau un risc?

Vaccinarea copilului, un beneficiu sau un risc?

Vaccinul apără organismul, dar poate avea şi efecte adverse asupra lui

Vaccinurile ajută corpul să producă rapid anticorpii – molecule ce se lipesc de celulele invadatoare şi le inactivează sau le marchează pentru a fi mai uşor recunoscute şi distruse. Asta nu înseamnă că trebuie să le acceptăm pe toate fără discernământ, mai ales când vine vorba de sănătatea celor mici...

Ştiri pe aceeaşi temă

Hai sa luăm un exemplu recent. Ai auzit probabil de Ebola şi de pericolul pe care îl reprezintă, căci din cauza globalizării şi a transportului rapid cu avionul în orice colţ al lumii, e foarte uşor să se răspândească bolile. Aşa cum a avertizat deja Organizaţia Mondială a Sănătăţii: consecinţa poate fi catastrofală, o epidemie generalizată, poate chiar o pandemie. Care a fost răspunsul comunităţii ştiinţifice internaţionale? Ei bine, realizarea unui vaccin!

Vaccinurile au învins multe boli periculoase

Până la apariţia vaccinurilor, sute de mii de copii mureau de boli astăzi uitate sau inofensive. A devenit specia noastră imună de la sine? Dimpotrivă! Stresul, sedentarismul, alimentaţia iraţională ne scad apărarea imună. Avem însă posibilitatea de a ne vaccina.

Află ce alte avantaje şi dezavantaje au vaccinurile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: