Urolog: „Două treimi din populaţia masculină trecută de 50 de ani se confruntă cu această problemă“ Care este tratamentul potrivit în adenomul de prostată

Urolog: „Două treimi din populaţia masculină trecută
de 50 de ani se confruntă cu această problemă“

Care este tratamentul potrivit în adenomul de prostată

Adenomul de prostată nu creşte riscul de cancer

Prostata este o glandă din sistemul reproductiv masculin de forma unei castane. Ea este situată imediat sub vezica urinară şi începe să se dezvolte la pubertate, odată cu producţia de testosteron.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prostata este o glandă din sistemul reproductiv masculin de foma unei castane. Ea este situată imediat sub vezica urinară şi începe să se dezvolte la pubertate, odată cu producţia de testosteron.

Odată cu înaintarea în vârstă, bărbaţii dezvoltă o extindere a prostatei, explică, prof. Dr. Georg Schatzl, medic specialist urolog la WPK. „Dimenisunea prostatei nu este însă întotdeauna cauza  problemelor de micţiune şi simptomelor care apar. În cele mai multe cazuri, este o problemă a procesului de îmbătrânire a vezicii urinare“, atrage atenţia specialistul.

Problemele încep să apară după vârsta de 50 de ani. „Este vorba despre nevoia urgentă şi frecventă de a urina, nevoia de a merge la baie noaptea. Acestea sunt simptome care trebuie să trimită bărbatul la urolog, pentru că aceleaşi simptome provoacă înrăutăţirea problemei de la nivelul vezicii urinare. Mai mult de două treimi din populaţia masculină  - trecută de 50 de ani -  se confruntă cu această problemă“.

„Odată ce indicaţia chirurgicală a fost stabilită, nu mai există nicio alternativă“

În majoritatea cazurilor, tratamentul potrivit în adenomul de prostată este unul medicamentos. „Dacă tratamentul cu medicamente nu este suficient, este indicată intervenţia chirurgicală. Există câteva posibilităţi precum rezecţia transuretrală a prostatei sau tratamentul cu laser. Eficacitatea diferitelor proceduri este comparabilă, succesul însă depinde în majoritatea cazurilor de experienţa chirurgului“.

Odată ce indicaţia chirurgicală a fost stabilită, nu mai există nicio alternativă, atrage atenţia urologul.

Cât priveşte legătura dintre adenomul de prostată şi riscul de cancer, nu există niciuna, dă asigurări medicul. „Sunt două boli diferite“.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: