Un vietnamez a fost salvat de la moarte de un medic care i-a pompat cinci litri de bere în stomac

Un vietnamez a fost salvat de la moarte de un medic care i-a pompat cinci litri de bere în stomac

Nguyen Van Nhat FOTO Lailasnews

Un bărbat care a ajuns la spital în stare critică din cauza unei intoxicaţii cu alcool a fost salvat după ce medicii din Vietnam au pompat în organismul său cinci litri de bere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nguyen Van Nhat, în vârstă de 48 de ani, a fost transportat în stare de inconştienţă la un spital din provincia Quang Tri din Vietnam, unde medicii au descoperit că nivelul de metanol - o formă periculoasă de alcool - din corpul său depăşea de 1.000 de ori limita recomandată, potrivit Newsweek. 

Personalul medical de la unitatea de terapie intensivă i-a administrat pe loc un litru de bere, iar pe parcursul zileu au transfuzat în total 5 litri de bere, la un interval de aproximativ o oră. Acest lucru a încetinit ritmul în care ficatul său a procesat metanolul, permiţând medicilor să-i salveze viaţa.

Există două tipuri de alcool: etanol şi metanol, ambele producând efecte similare şi fiind toxice pentru organism până la un anumit grad. Cu toate acestea, metanolul - a cărui structură chimică variază uşor faţă de etanol - nu este procesat de ficat la fel de uşor, motiv pentru care poate fi mult mai periculos când este consumat în cantităţi mari.

Alcoolul din băuturile consumate în general este, în cea mai mare proporţie, etanol, deşi băuturile precum berea şi vinul conţin adesea cantităţi foarte mici de metanol, deoarece este un produs secundar natural de fermentaţie. Producătorii de băuturi spirtoase iau măsuri pentru a elimina metanolul din produsele lor folosind tehnologii speciale. Cu toate acestea, metanolul se găseşte adesea în lichiorurile de proastă calitate, dar şi în benzină, antigel, vopsea, diluant, adeziv, produse de curăţare şi cerneală.

Administrarea de bere - care conţine cantităţi semnificative de etanol - unui pacient care suferă de intoxicare cu metanol poate opri procesul de transformare a formaldehidei în acid formic. Acest lucru se datorează faptului că ficatul întotdeauna acordă prioritate procesării etanolului. În cazul lui Nguyen Van Nhat, aceasta procedură le-a oferit medicilor mai mult timp pentru a efectua dializa şi a elimina alcoolul complet din organismul său. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările